FC Groningen wint regenachtige oefenwedstrijd met 0-5 van SC Loppersum

FC Groningen-spelers op een nat en drassig Lopster voetbalveld
FC Groningen-spelers op een nat en drassig Lopster voetbalveld © Emiel Venema/RTV Noord
FC Groningen heeft vrijdagavond voor tweeduizend toeschouwers de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2022-2023 met 0-5 gewonnen van SC Loppersum.
De wedstrijd werd na zeventig minuten spelen beëindigd omdat door de enorme regenval in Loppersum het veld onbespeelbaar was geworden en normaal voetballen dus niet meer mogelijk was.

Drie helften

De wedstrijd zou op verzoek van de nieuwe FC Groningen-trainer Frank Wormuth gespeeld worden in drie helften van ieder dertig minuten zodat alle 33 beschikbare spelers van FC Groningen in actie konden komen. Uiteindelijk speelden de laatste elf, door de regen die met bakken naar beneden kwam, in totaal dus maar tien minuten.
Supporters van FC Groningen steken fakkels af
Supporters van FC Groningen steken fakkels af © Emiel Venema/RTV Noord
Na de eerste dertig minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord dankzij treffers van Cyril Ngonge, Ramon Pascal Lundqvist en Michael de Leeuw. In de tweede dertig minuten voegde Romano Postema daar nog twee goals aan toe.

'Ze kunnen allemaal voetballen'

Ondanks dat de wedstrijd tegen de derde klasse zaterdagamateurs van SC Loppersum in het water viel, was FC Groningen-trainer Frank Wormuth tevreden over de avond. 'Thema was eigenlijk om na balverlies direct druk te zetten zodat ik kon zien of de jongens meteen kunnen omschakelen. Dat hebben ze uitstekend gedaan. Balcombinatie is eigenlijk nog geen thema, want het spreekt voor zich dat de jongens allemaal goed kunnen voetballen.'
Wormuth aan het woord:
Wormuth: 'Die jongens kunnen allemaal voetballen'

'Intensieve trainingen'

Aanwinst Joey Pelupessy speelde zijn eerste minuten in het shirt van FC Groningen. Hij kijkt positief terug op de eerste trainingsweek met zijn nieuwe ploeggenoten. 'We hebben veel getraind, vaak dubbele trainingen op één dag. Vrij intensief, maar wel op een goede manier. Er zat opbouw in. We zijn natuurlijk net begonnen en we leren elkaar nu allemaal kennen. Er zijn veel nieuwe gezichten en ik ben blij dat ik daar onderdeel van mag uitmaken.'
Pelupessy aan het woord:
FC-aanwinst Pelupessy: 'Trainingen waren intensief'

Debuut na blessure

Voor verdediger Radinio Balker was het een speciale avond. Hij raakte exact een jaar geleden zwaar geblesseerd aan zijn knie en maakte vrijdagavond in Loppersum dan eindelijk zijn officieuze debuut voor FC Groningen. 'Het was natuurlijk wel even wennen, maar ik denk dat het wel goed ging. Natuurlijk kan het altijd beter, maar ik denk dat het nu vooral goed is om minuten te maken. Ik ben gewoon blij.'
Balker aan het woord:
FC-verdediger Balker maakt debuut na langdurige blessure
Bij FC Groningen ontbraken Jørgen Strand Larsen, Tomas Suslov, Paulos Abraham en Daniël van Kaam. Zij hebben nog vakantie en sluiten later aan bij de selectie. FC Groningen speelt de volgende oefenwedstrijd op zaterdag 2 juli tegen PAOK Saloniki.