Groningse darters struikelen in het zicht van de haven

Heine Uuldriks in actie voor Darts Centre Groningen
Heine Uuldriks in actie voor Darts Centre Groningen © Henk Elderman/RTV Noord
Het dartteam van Nitro Darts Centre uit Groningen heeft op de laatste speeldag promotie naar de hoofdklasse verspeeld. De darters wisten bij een 5-3 achterstand tegen SLT De Planeet al dat het kampioenschap vervlogen was. Concurrent Sneek, dat voor de laatste ronde gelijk stond, won wel.
De Groningers hadden het onderlinge duel van de Friezen gewonnen. Bovendien was het aantal gewonnen legs ook groter. De middag begon heel voortvarend. De zogenaamde Robin Round, een wedstrijd waarin elke speler een leg speelt, leverde winst op. Het team dat als eerste negen legs heeft gewonnen, mag het eerste wedstrijdpunt bijschrijven. Nick Crouwel won vervolgens zijn enkelpartij.
Groningse darters struikelen in het zicht van de haven

Spanning

Daarna keerde de wedstrijd en verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Achtereenvolgens Danny Holt, Heine Uuldriks en Salmon Renyaan wisten niet te winnen. Er was nog geen man over boord, maar dat de spanning de Groningers af en toe teveel werd, was wel duidelijk.
Na drie koppelwedstrijden was de teleurstelling bij de spelers duidelijk merkbaar. Een gelijkspel was nog het hoogst haalbare. Te weinig voor het kampioenschap en promotie.

Twintig jaar geleden Gronings team op hoogste niveau

Het zou voor het eerst in bijna twintig jaar zijn dat er een team uit Groningen op het hoogste niveau in Nederland zou uitkomen. The Specials waren in 2002 en 2003 kampioen van de hoofdklasse van de Superleague.