'Toegestane maximumsnelheid Oostzeeweg onduidelijk'

GRONINGEN - Onlangs werd een motorrijder bekeurd voor te hard rijden op de Oostzeeweg op het Euvelgunnetracé in Groningen. Volgens de controlerende agent reed de man 54 kilometer per uur te hard. De motorrijder is het hier niet mee eens; volgens hem is het op dat stuk weg geheel onduidelijk wat de toegestane maximumsnelheid is.
Of je 70, 100 of 120 kilometer per uur mag rijden is daar niet duidelijk zegt dhr. Van Engelen. Van Engelen, afkomstig uit onze provincie, moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij de toegestane maximumsnelheid volgens de agent royaal overschreed. Volgens de controlerende motoragent hoort het stukje weg nog bij de ring en is de maximumsnelheid er 70 km/u. Van Engelen is inmiddels een klachtenprocedure gestart.
Rijkswaterstaat zegt dat de huidige situatie voldoet aan de wettelijke eisen. Tot de Olgerweg is de maximumsnelheid 70 kilometer per uur. Tot de afslag Westerbroek mag maximaal 100 worden gereden en daarna geldt een maximum van 120 kilometer per uur. Voor de duidelijkheid plaatst Rijkswaterstaat volgende week extra borden.