Garage en 45km-auto in Nieuwe Pekela gaan in vlammen op: 'Dit is echt verschrikkelijk'

De afgebrande garage wordt opgeruimd op zondag
De afgebrande garage wordt opgeruimd op zondag © Jeroen Willems/RTV Noord
Aan de Rubenslaan in Nieuwe Pekela heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brand gewoed in een garage. Het vuur sloeg over op de woning er direct naast. Buurtbewoners kwamen meteen in actie na het horen van meerdere knallen.
Onder meer met behulp van een hoogwerker kreeg de brandweer de brand in het woonhuis onder controle. De brandweer kon niet voorkomen dat de garage tot de grond toe is afgebrand. Alle bewoners hebben het pand op tijd kunnen verlaten; er zijn geen gewonden gevallen.
Rond 05:00 meldde de brandweer het vuur onder controle te hebben. Bij de brand en het nablussen kwam veel rook vrij. De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten.
Brandweerlieden blussen de uitslaande brand
Brandweerlieden blussen de uitslaande brand © Noordernieuws
De brandweer blust met een hoogwerker het vuur dat is overgeslagen op de woning
De brandweer blust met een hoogwerker het vuur dat is overgeslagen op de woning © Persbureau Meter

Buurtbewoners flink geschrokken

Buurtbewoners verzamelen zich zondagochtend rond de uitgebrande woning aan de Rubenslaan. Allemaal zijn ze flink geschrokken van de metershoge brand in hun gemoedelijke buurtje.
De zijkant van de woning is zwart geblakerd van de brand. De schuur en het 45-kilometer autootje dat er voor stond zijn compleet uitgebrand en worden opgeruimd door een sloopbedrijf. Buurtbewoners zien het allemaal gebeuren.
'Ik lag te slapen in bed en werd wakker van meerdere knallen. Ik keek door het raam en zag dat er brand was. Ik heb snel mijn kleren aangedaan en heb me over de kinderen ontfermd die buiten stonden. Ik heb ze nog wat kleren gegeven', zegt overbuurman Geert Brouwer.
Een buurman die drie huizen verder op in de straat woont heeft amper geslapen vannacht. Rond vier werd hij ook wakker van de knallen. 'Toen ik het hoorde heb ik gelijk mijn kinderen wakker gemaakt en zijn we naar buiten gegaan. Dit is echt verschrikkelijk.'
Resten opgeruimd na verwoestende garagebrand in Nieuwe Pekela
Update 13.25 uur: Dit artikel is bijgewerkt met reacties van buurtbewoners en beelden van de sloopwerkzaamheden.