Rondje Groningen: Wat is er eigenlijk gebeurd met het beeld van Lenin?

Kijk! Hij is er nog!
Kijk! Hij is er nog! © Google Street View
Een bakstenen blouse, het verdriet van de provincie, een rol in de Financial Times én eigenaardige zaakjes die niet met de gaswinning in de provincie hebben te maken. Welkom in 't Rondje!
Dit artikel kan langer laden door alle sociale media-berichten. Zie je geen berichten? Ga in de app naar Meer --> Instellingen --> Privacy --> Alles accepteren.

1) Het verdriet van Groningen

'Het functioneren van de overheid is erger dan de aardbevingen zelf', zet Volkskrant stevig neer afgelopen weekend. Het artikel zit achter een betaalmuur, maar is zeer het lezen waard.

2) Internationaal in de schijnwerper

Maar ondertussen wordt de kans dat de gaskraan weer open gaat, groter. Mogelijk zelfs onder Europese druk. Financial Times berichtte er dit weekend ook over.

3) Bakstenen blouse

De verklaring van oud-Groninger Gasberaad-voorvrouw Susan Top op de eerste dag van de parlementaire enquête stond als een huis. Nieuwslezer Stef Bandstra vraagt zich af of dat misschien iets met haar blouse (zonder scheuren!) te maken heeft...

4) Wat is er gebeurd met het beeld van Lenin?

Journalist Guus Valk van NRC hoort de naam van de Groningse bouwer Henk Koop en gaat na wat er eigenlijk met het Lenin-beeld in zijn 'tuin' is gebeurd. Vermakelijk draadje mét antwoord.

5) Een klassieker van Dingeman

Cartoonist Dingeman gooide er nog maar eens één van zijn klassiekers tegenaan.

6) Weekendfietstochtje

Kon minder.

7) 'De stad verliest stukje bij beetje zijn charme'

Dat betoogt Peter Michiel Schaap van architectenplatform GRAS. 'Steeds meer panden zijn van steeds minder mensen. Daarbij voert in toenemende mate snel en goedkoop de boventoon.'

8) Guns N' Poses

Even een kiekje met een wereldster.

9) Binnenkort ook wereldsterren?

De jongens van The Vices rukken op!

10) Reanimeren van een medesupporter

Willem verrichte een heldendaad.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Tot morgen, moi!