Collega's verkiezen Veendammer Lukkien tot beste trainer van de eerste divisie

Dick Lukkien als coach van FC Emmen
Dick Lukkien als coach van FC Emmen © Orange Pictures
Veendammer Dick Lukkien is door zijn collega's uitgeroepen tot beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie. De vijftigjarige oefenmeester slaagde er afgelopen seizoen in om met FC Emmen binnen één seizoen terug te keren naar de eredivisie.
Lukkien was genomineerd voor beste eerste divisie-trainer samen met Wim Jonk (FC Volendam), Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Rob Penders (FC Eindhoven). De trofee ging vorig jaar naar Cambuur-coach Henk de Jong.
Afgelopen maand werd Lukkien in een andere verkiezing van voetbalzender ESPN en sponsor Keuken Kampioen ook al verkozen tot beste trainer van de eerste divisie.

Arne Slot best eredivisietrainer

Arne Slot heeft de Rinus Michels Award gewonnen voor beste trainer in de eredivisie van afgelopen seizoen. De trainer van Feyenoord hield onder anderen Erik ten Hag achter zich, die deze zomer Ajax inruilde voor Manchester United.
De loopbaan van Bert van Marwijk werd bekroond met een oeuvreprijs. De 70-jarige trainer stond in zijn lange trainerscarrière onder meer aan het roer bij Feyenoord, Borussia Dortmund en het Nederlands elftal.
Alle hoofdtrainers uit het betaalde voetbal mochten hun stem uitbrengen.