Sofie Dokter pakt nationale titel op meerkamp met persoonlijk record

Sofie Dokter hijgt voldaan uit na de 800 meter
Sofie Dokter hijgt voldaan uit na de 800 meter © Emiel Venema/RTV Noord
Sofie Dokter uit Groningen is zondag in Apeldoorn Nederlands kampioen op de meerkamp geworden. Na de zeven onderdelen eindigde ze tijdens het NK Atletiek op een puntentotaal van 6144 punten, een persoonlijk record.
Ondanks dat de atlete van Groningen Atletiek wat last van haar rug had, wist ze zondag op drie onderdelen ook een persoonlijk record te halen, waaronder op de twee afsluitende; het speerwerpen en de 800 meter.

Mogelijke uitverkiezing EK

De score van 6144 punten levert Dokter mogelijk een uitverkiezing op voor de Europese kampioenschappen in München die medio augustus plaats vinden. Dokter moet met haar score dan bij de beste 24 Europese meerkampsters van dit seizoen behoren.
Sofie Dokter in actie op de 800 meter
Sofie Dokter in actie op de 800 meter © Emiel Venema/RTV Noord

Weerman kampioen hoogspringen

Eerder, op vrijdag, werd clubgenote Britt Weerman Nederlands kampioen hoogspringen met een hoogte van 1.83 meter. Het was pas de eerste outdoorwedstrijd van dit seizoen van Weerman omdat ze lange tijd werd gehinderd door een enkelblessure.
Brons was er voor drie andere atleten van Groningen Atletiek. Voor Björn van Kins bij het kogelstoten (16.11 meter), Danara Stoppels bij het discuswerpen (47,76 meter) en Louise Taatgen bij het hinkstapspringen (12,15 meter).