112-nieuws maandag 27 juni: Ongeval op Overwinningsplein en gaslek in Uithuizermeeden

Een van de betrokken auto's
Een van de betrokken auto's © Rick ten Cate/ProNews
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

17.48: Twee personenauto's betrokken bij ongeluk in Stad

Op het Overwinningsplein in Groningen heeft een ongeval tussen, in ieder geval, twee personenauto's plaatsgevonden, hierdoor is de weg afgesloten. Hoe dit ongeval heeft plaatsgevonden en of er gewonden zijn gevallen, is nog onbekend. Hulpdiensten zijn aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden en om de veiligheid van de betrokkenen te garanderen.

16.20: Brandweer bevrijdt met hoogwerker man uit defect glazenwassersbakje

De brandweer heeft op het UMCG-terrein in de stad Groningen een man gered uit een glazenwassersbakje. Brandweerlieden konden met behulp van een hoogwerker het bakje bereiken en de man in veiligheid brengen. Het glazenwassersbakje was ter hoogte van de derde verdieping van het gebouw plotseling roerloos blijven hangen.
Wat de oorzaak van het defect is, is niet bekend. Ook is niet bekend of de man een glazenwasser is of een ander beroep uitoefent.
De man wacht kalm op de hoogwerker van de brandweer
De man wacht kalm op de hoogwerker van de brandweer © Patrick Wind/112 Groningen

15.45: Ook fietsongeluk Laan Corpus den Hoorn

Op de Laan Corpus den Hoorn in Groningen zijn maandagmiddag een automobilist en fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster kwam ten val en raakte gewond. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De afslag richting de sportvelden is tijdelijk afgesloten.
Hulpdiensten aanwezig fietsongeluk
Hulpdiensten aanwezig fietsongeluk © Rick ten Cate/ProNews

14.05: Gaslek in Uithuizermeeden

In de Hoofdstraat in Uithuizermeeden is politie en brandweer afgekomen op een melding van een gaslek. Het lijkt erop dat er een gasleiding is geraakt bij werkzaamheden. Enexis spoort het lek op.
Het gaslek aan de Hoofdstraat in Uithuizermeeden
Het gaslek aan de Hoofdstraat in Uithuizermeeden © 112Groningen

13.25: Auto en fietser met elkaar in botsing in stad Groningen

Aan de Ulgersmaweg in de stad Groningen zijn vanmiddag rond 13:15 uur een auto en een fietser met elkaar in botsing gekomen.
De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De fietser is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De fiets ligt na het ongeval op de weg
De fiets ligt na het ongeval op de weg © 112 Groningen

10.50: Politie neemt rijbewijs in van motorrijder bij meeting in Winschoten

Bij een motormeeting aan de B. Haitzemastraat in Winschoten zondagavond heeft de politie het rijbewijs ingenomen van een motorrijder die 84 kilometer per uur te hard reed. Op de weg mag 50 km/u worden gereden.