FC Groningen begint met vrouwenvoetbal: 'Ook meiden kunnen dromen van de Euroborg'

Promobeeld van meidenvoetbal bij FC Groningen
Promobeeld van meidenvoetbal bij FC Groningen © FC Groningen
FC Groningen start na de zomervakantie met vrouwenvoetbal. De club begint met twee trainingsgroepen voor meiden en verwacht binnen vier jaar een volwaardige selectie te hebben.
De Trots van het Noorden deed afgelopen seizoen een haalbaarheidsonderzoek naar het opzetten van vrouwenvoetbal bij de club.

Van onderaf opbouwen

Uit dat onderzoek blijkt dat er kansen zijn als de vrouwentak van onderaf wordt opgebouwd en de afdeling volledig geïntegreerd wordt binnen de club. Volgens algemeen directeur Wouter Gudde heeft Groningen 'een groot achterland met veel potentie'.
'Maar meiden met een voetbaldroom konden tot op heden nergens terecht. Daar gaat vanaf nu verandering in komen, wij pakken die verantwoordelijkheid. FC Groningen is een club waar iedereen kan groeien, jongens en meiden. Ook meiden kunnen gaan dromen van het spelen in de Euroborg en misschien wel meer: bij de Oranje Leeuwinnen. Dat is onze ambitie, maar we doen het wel op onze eigen manier.'

Lid van eigen amateurclub

De meiden- en vrouwentak van de club begint met twee trainingsgroepen. Eén voor speelsters onder-12 en één voor speelsters onder-13 tot en met onder-15. Meiden die in de vrouwenopleiding terechtkomen, blijven in eerste instantie ook lid van hun eigen amateurvereniging.