112-nieuws dinsdag 28 juni: Giertank in de sloot • Steekpartij op azc • Gewonde in Woudbloem

De trekker met giertank van bovenaf
De trekker met giertank van bovenaf © ProNews
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

21.20: Brandweer blust brandende autobanden in Appingedam

De brandweer van Appingedam was dinsdagavond korte tijd druk met het blussen van brandende autobanden in de berm van de Holeweg nabij de N33.
Hoe de brand is ontstaan is onderwerp van onderzoek. De rook was volgens een omstander zelfs tot in Ten Post te zien.
De brandweer blust de bermbrand
De brandweer blust de bermbrand © Martin Drent/RTV Noord

20.45: Melding steekpartij azc Delfzijl

De politie heeft dinsdagavond één aanhouding verricht na de melding van een steekpartij in het azc op de Zwet in Delfzijl. Wat er zich precies heeft voorgedaan wordt onderzocht.
Hulpdiensten bij het azc in Delfzijl
Hulpdiensten bij het azc in Delfzijl © ProNews

19.40: Auto brandt uit in Midwolde

Op de Traansterweg in Midwolde is dinsdagavond een auto in vlammen opgegaan. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk en wordt onderzocht.
Voor de brandweer uit Leek was er geen redden meer aan: de auto brandde volledig uit. Of zich persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan is niet bekend.
Brandweermannen bij de uitgebrande auto in Midwolde
Brandweermannen bij de uitgebrande auto in Midwolde © Julian Spa

19.20: Politie zoekt getuigen schuurbrand Nieuwe Pekela

De politie heeft een getuigenoproep gedaan met betrekking tot de schuurbrand van afgelopen weekend in Nieuwe Pekela. Het vuur sloeg van de schuur over naar de woning die er pal naast staat.
'Nadat de brand was geblust bleek bij een eerste onderzoek dat er aanwijzingen zijn voor brandstichting', aldus de politie.

19.10: Motorrijder onderuit bij Nieuw Scheemda

Op de Zwaagweg bij Nieuw Scheemda is dinsdagavond een motorrijder onderuit gegaan. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht. De bestuurder van de motor is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Over zijn verwondingen is niets bekend.
Hulpdiensten op de Zwaagweg
Hulpdiensten op de Zwaagweg © Marc Zijlstra

17.45: Trekker met giertank belandt in de sloot bij Zuidwolde

Bij Zuidwolde is dinsdagmiddag even voor zes uur een trekker met daarachter een giertank in de sloot langs de Oosterseweg beland. Volgens getuigen had de bestuurder moeten uitwijken voor een ander voertuig.
De bestuurder kon zelfstandig uit zijn voertuig klimmen, waarna hij op verwondingen werd onderzocht in een ambulance. Het is niet duidelijk of hij mee moest naar het ziekenhuis.
De trekker met giertank in de sloot
De trekker met giertank in de sloot © ProNews

16.20: 22-jarige man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid schietincident Lewenborg

De politie tweet dinsdagmiddag dat een derde verdachte is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in stadswijk Lewenborg op 15 januari dit jaar. Het gaat om een 22-jarige man uit Groningen. Ook wordt onderzocht of hij betrokken is geweest bij eerdere schietincidenten.

10.05: Auto tegen boom bij Woudbloem, 29-jarige vrouw ernstig gewond

Op de Veenlaan in Woudbloem is vanmorgen rond half tien een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder van de wagen, een 29-jarige vrouw uit Delfzijl, is daarbij ernstig gewond geraakt. Het duurde even voordat de hulpdiensten de bestuurder uit de auto konden halen.
Volgens een woordvoerder van de politie waren een geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval loopt nog.
Hulpdiensten bij het ongeluk in Woudbloem
Hulpdiensten bij het ongeluk in Woudbloem © Venema Media

9.40: Politie roept nogmaals op tot getuige van motorongeluk

De politie is nog steeds op zoek naar de motorrijder op de 'naked bike' die gesignaleerd werd bij het motorongeluk in Winsum op zaterdag 11 juni. De politie denkt dat die motorrijder een getuige is van het ongeluk waarbij een 43-jarige motorrijder om het leven kwam na aan aanrijding met een trekker.