Poll: Welke kleur steentjes moet de Grote Markt krijgen?

Een impressie van de toekomstige Grote Markt
Een impressie van de toekomstige Grote Markt © Gemeente Groningen
Moet de Grote Markt geel met grijze, grijs met gele, donkerrode of warmrode steentjes krijgen? Dat vraagt de directeur stadsontwikkeling van de gemeente.
Concerndirecteur Bert Popken stelt de vraag op Twitter één dag na het bericht dat de gemeente nog altijd geen keuze heeft gemaakt voor de steensoort en aannemer op de Grote Markt. Dat terwijl de werkzaamheden rondom de Grote Markt in september moeten beginnen.

Vier nieuwe proefvlakken

Om die reden legde de gemeente naast de drie bestaande proefvakken nog eens vier proefvakken aan op het plein. Over die stenen vraagt Popken nu welke de voorkeur geniet:

Waarop op deze manier?

De vraag krijgt tientallen antwoorden van met name Stadjers. De meeste reageerders geven hun voorkeur aan. Ook raadsleden buigen zich erover. Zo wil GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis weten of er een steenkleur is die het best werkt tegen opwarming, en zo kan helpen met verkoeling van het plein. Stadspartij-woordvoerder Niels Hilboesen snapt niet dat de proefvlakken al voldoende moeten zijn voor Stadjers om een mening te vormen: 'Je legt ook geen drie platen pvc in huis om dan te kiezen zonder dat je de rest van de inrichting ziet.'

Een poll

Het is onduidelijk welke conclusies de afdeling stadsontwikkeling trekt uit de antwoorden op Twitter. Omdat het om enkele tientallen antwoorden gaat, maar wel het aangezicht van de Grote Markt - het meest prominente plein in de provincie - stellen wij de vraag ook. Welke is de mooiste?