Benefiet voor ernstig zieke geluidsman uit Hoogezand: 'Dit raakt mij enorm'

Geluidsman Arjan van Dijk tijdens het benefietconcert
Geluidsman Arjan van Dijk tijdens het benefietconcert © Rego Meijer
Tv-persoonlijkheid en oud-voetballer Johan Derksen organiseerde woensdagavond een benefietavond voor geluidsman Arjan van Dijk uit Hoogezand. De vaste geluidsman van zijn theatertour met blues- en soulmuziek is ongeneeslijk ziek en kan door schulden uit het verleden een extra zakcentje goed gebruiken.
Johan Derksen
Johan Derksen © Rego Meijer
Arjan van Dijk werkt bijna dertig jaar als geluidsman. Hij heeft van alles gedaan, maar een van de hoogtepunten is zonder enige twijfel de tour die hij sinds 2019 doet met Johan Derksen. Van Dijk vindt het dan ook fantastisch dat die band nog één keer bij elkaar komt, speciaal voor hem.
Optreden van Jack Hustinx en Malford Milligan
Optreden van Jack Hustinx en Malford Milligan © Rego Meijer
'Dit is zo bizar, zo bijzonder. Het raakt mij enorm, maar niet alleen mij. Ook mijn hele gezin en eigenlijk iedereen in mijn omgeving. Maar het raakt ook de band, merk ik wel. Het is zo hartverwarmend. Dit had ik echt niet verwacht', zegt Van Dijk.
Optreden van Erwin Nyhoff
Optreden van Erwin Nyhoff © Rego Meijer

Echtscheiding, woningbrand en schuldsanering

Van Dijk raakt in 2010 door een scheiding en een woningbrand in de schuldsanering. Een groot deel heeft hij terugbetaald. Maar dan breekt corona uit en lopen de schulden weer op.
'Het geld dat we nu met dit benefiet binnenhalen, dat had ik echt niet verwacht. Het zorgt ervoor dat ik toch enigszins met een gerust hart naar de toekomst kan kijken', zegt Van Dijk.
Optreden van Sean Webster
Optreden van Sean Webster © Rego Meijer

'Ik kan de cirkel rond maken'

Van Dijk heeft een vriendin met wie hij een dochter heeft van vijf jaar oud. Beiden zitten naast hem tijdens het concert. Zelf zit hij achter de knoppen, want hij wil ook het laatste optreden van deze tour het geluid regelen.
Geluidsman Arjan van Dijk op de tribune
Geluidsman Arjan van Dijk op de tribune © Rego Meijer
'Ik baalde al dat de laatste concerten van de tour werden afgelast. Gelukkig is er nu dit concert zodat ik de cirkel toch rond kan maken', zegt Van Dijk.
Arjan van Dijk neemt afscheid
Arjan van Dijk neemt afscheid © Rego Meijer