Videotheekeigenaren ruzieën om Videokring

GRONINGEN - De ontwikkelingen rond videotheek Videokring in de Nieuwe Ebbingestraat beginnen aardig op een soap te lijken. De voormalige en huidige eigenaar van de zaak hebben ruzie over de naam én de klantenkring.
Het oude pand van de Videokring is een groot pand met een flinke huur. Dat kon de voormalige eigenaar niet opbrengen en de zaak ging failliet. Een oud werknemer kocht de inboedel van de curator en heropende de zaak.
Ondertussen is de eerdere eigenaar van de videotheek niet stil blijven zitten. Hij hing vlak voor zijn vertrek briefjes op de etalageruit met 'we zijn verhuisd' en opende vervolgens een nieuwe videotheek in een kleiner pand, slechts 300 meter verderop.
Nu hebben de twee videotheken ruzie. Want de briefjes met 'we zijn verhuisd' zijn vervangen voor briefjes met 'we zijn niet verhuisd!'. Bovendien staat er op de gevel nog altijd 'Videokring' en kunnen klanten hun oude pasjes nog steeds gebruiken. De oud-eigenaar is het niet eens met deze gang van zaken en dreigt met een kort geding.