112-nieuws donderdag 30 juni: Plofkraak in Stad • Dodelijk ongeval in Vlagtwedde • Brand in Oude Pekela

De brand in Oude Pekela
De brand in Oude Pekela © RTV Noord
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

22.15: Bestelbus met aanhanger in de sloot in Vlagtwedde

Op de Vledderkamp in Vlagtwedde is donderdagavond kort na tien uur een bestelbus met aanhanger in de sloot beland. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.
Hulpdiensten, waaronder de brandweer, kwamen ter plaatse. De bestuurder is inmiddels uit zijn voertuig. Of hij bij zijn ongeval verwondingen heeft opgelopen, is onbekend.
Hulpdiensten bij de bestelbus
Hulpdiensten bij de bestelbus © Persbureau Groningen

15.40: Automobilist en scooterrijder botsen in Stad

Op de Paterswoldseweg in Stad zijn donderdagmiddag een scooterrijder en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen liep daarbij schade op.
De scooterbestuurder werd op verwondingen gecontroleerd in de ambulance.
Een agent neemt de schade op
Een agent neemt de schade op © Patrick Wind/112Groningen

15.30: Mishandeling tijdens Trekker-trek Stadskanaal gezien? Meld je

De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 juni getuige zijn geweest van een 36-jarige man tijdens het Trekker-trek feest aan de Zwarteweg in Stadskanaal.
De mishandeling vond plaats rond middernacht bij de parkeerplaats van het feest. Het slachtoffer is door verschillende personen meerdere keren tegen zijn hoofd geschopt en geslagen.

14.45: Politie zoekt getuigen en meer informatie over plofkraak

De politie is op zoek naar getuigen en meer informatie over de plofkraak bij een juwelierszaak aan de Verlengde Hereweg in Stad, afgelopen nacht. De verdachten gingen er volgens de politie met een nog onbekende buit vandoor. De politie heeft een onderzoek opgestart. 'De camerabeelden van de juwelier zijn veiliggesteld en worden onderzocht. Forensische opsporing doet sporenonderzoek en ook zal er vandaag een buurtonderzoek plaatsvinden', laat de politie weten. Rechercheurs zijn ook op zoek naar camerabeelden of dashcambeelden van omwonenden.
De sporen van de plofkraak aan de zijkant van het pand
De sporen van de plofkraak aan de zijkant van het pand © Persbureau Meter

14:30: Bedreiging aan de Abraham Kuypersingel in Hoogezand

De politie Midden-Groningen meldt op Instagram dat donderdag rond 10.00 uur een bedreiging heeft plaatsgevonden aan de Abraham Kuypersingel in Hoogezand. De politie vraagt getuigen of ze iets gezien hebben of andere informatie over deze bedreiging hebben. 'Neem dan contact met ons op via 0900-8844.'

7.00: Brand met explosies in Oude Pekela

Bij een uitslaande brand in een schuur aan de Hanekampswijk in Oude Pekela zijn donderdagochtend meerdere ontploffingen gehoord. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer vermoedt dat in het pand een xtc-lab zat. Daarom koos ze ervoor om het gebouw gecontroleerd uit te laten branden. De politie gaat onderzoek doen naar wat er precies in het pand zat.
De rook is in de wijde omtrek te zien
De rook is in de wijde omtrek te zien © Persbureau Groningen

5.15: Veendamse (41) overleden bij verkeersongeluk Vlagtwedde

Bij een ongeluk op de N976 (Weenderstraat) in Vlagtwedde is donderdagmorgen een 41-jarige automobiliste uit Veendam om het leven gekomen. De vrouw is door een nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden. De dienst Forensische Opsporing Verkeer onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.
Hulpdiensten ter plaatse in Vlagtwedde
Hulpdiensten ter plaatse in Vlagtwedde © Persbureau Groningen

3.30: Plofkraak bij juwelier in Stad

Bij juwelierszaak J&B van Ark aan de Verlengde Hereweg in de stad Groningen, is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd. De klap was in de wijde omtrek te horen. De daders vluchtten in de richting van de A28. De politie heeft hen achtervolgd, maar ze zijn niet gepakt.
Politie bij de juwelier
Politie bij de juwelier © Persbureau Meter