Inbreker bij autobedrijf Uithuizen verstopt zich tevergeefs voor politiehond Roxy

De politiehond en het auto-demonteerbedrijf in Uithuizen
De politiehond en het auto-demonteerbedrijf in Uithuizen © Politie/Instagram
De politie heeft drie personen aangehouden die aan het inbreken waren bij een auto-demontagebedrijf in Uithuizen. De bedrijfseigenaren betrapten de personen op heterdaad dankzij camerabeelden.
Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag 29 juni. Het bedrijf kampte volgens de politie al met een reeks van inbraken en inbraakpogingen.

Nieuwe camera's

Eigenaar Jeroen vertelt donderdagochtend op Radio Noord dat ze als reactie daarop onlangs nieuwe camera- en bewakingsapparatuur hadden aangeschaft. 'Toen ik naar bed ging, had ik nog net de bewakingsbeelden op mijn telefoon openstaan. Vanuit mijn ooghoek zag ik rond 00:00uur een melding binnenkomen. Ik dacht: verrek, doar loopm der twei! Daarop zei ik tegen mijn vrouw dat ze meteen de politie moest bellen.'

Verstoppen op het terrein

Nadat Jeroen en zijn vrouw melding hadden gemaakt van de activiteit op hun terrein, was de politie vlot aanwezig. 'Het trio kon niet zo snel van het terrein komen en verschanste zich op het afgesloten terrein. Twee konden door de collega’s al snel worden aangehouden, de derde leek spoorloos. Tot het moment dat politiehond Roxy en haar geleider ter plaatste kwamen', schrijft de politie op het account Politiehonden Noord-Nederland.
Roxy liep in een rechte lijn naar verdachte nummer drie, waarna die ook kon worden ingerekend.