Definitief einde voor Pura Vida in Blauwestad: ‘Financiering niet langer haalbaar’

Een beeld van een eerdere Pura Vida-editie
Een beeld van een eerdere Pura Vida-editie © RTV Noord
Slecht nieuws voor liefhebbers van openluchtfestival Pura Vida in Blauwestad. Het festival is te groot geworden en gaat daarmee ten onder aan haar eigen succes.
Volgens de provincie Groningen zijn ‘de kosten voor dit gratis evenement te hoog geworden, waardoor financiering niet langer haalbaar is’. En er is nog een reden.

Te populair

Pura Vida is ooit in het leven geroepen om Blauwestad op de kaart te zetten. De leefbaarheid en de bedrijvigheid in dat gebied konden destijds wel een impuls gebruiken. In de beginjaren werd klassieke muziek gespeeld, later werden daar gasten aan toegevoegd die muziek van bekende bands of artiesten speelden. Denk aan Ede Staal, the Beatles en Abba.
Door de bebouwing van het gebied is minder plek voor grootschalig evenement
Provincie Groningen
Die omslag zorgde alleen maar voor meer bezoekers. Niet alleen Pura Vida, ook Blauwestad werd populairder. Jaren later gaan huizen als warme broodjes over de toonbank. De missie is dus geslaagd, maar het festival is uit haar voegen gegroeid.
De financiering is niet meer rond te krijgen, maar het ontbreekt ook aan geschikte ruimte. Dat komt omdat er in Blauwestad enorm gebouwd is. De provincie: ‘Door de bebouwing en inrichting van het gebied is minder plek beschikbaar voor het grootschalige evenement.’
Betrokken partijen gaan binnenkort met elkaar om tafel of zij andere, kleinschalige evenementen kunnen organiseren in Blauwestad.

Weer evenement minder

Het verdwijnen van Pura Vida is een nieuwe tegenslag voor liefhebbers van festivals in Oldambt. Eerder maakte RTV Noord al bekend dat de Nacht van Winschoten dit jaar niet doorgaat.