Taakstraf voor aanrijden voetgangers bij rotonde Veendam

Het ongeluk in Veendam waarbij in 2020 twee auto's geraakt werden
Het ongeluk in Veendam waarbij in 2020 twee auto's geraakt werden © De Vries Media
Een 66-jarige vrouw uit Veendam moet voor het veroorzaken van een ernstig ongeval bij een rotonde in Veendam een taakstraf van 240 uur uitvoeren.
De rechter legde haar een rijontzegging van drie jaar op. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste ook nog een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, maar dat vond de rechter overbodig.

Ze schampte de vluchtheuvel

De vrouw reed begin december 2020 via de Julianalaan de rotonde op. Ze dacht dat ze niet te hard reed, maar schampte toch een vluchtheuvel. De auto verloor daardoor onderdelen.
In de J.G. Pinsterstraat botste ze op een tegenligger en schoot het trottoir op. Twee voetgangers zagen de auto als een ‘katapult’ op zich afkomen. Beiden sprongen weg, maar één werd toch geraakt. De auto van de 66-jarige Veendamse kwam tegen een boom tot stilstand.

Gebroken nekwervels, borstbeen en heup

Haar bijrijder liep gebroken nekwervels op. De automobiliste van de andere auto had een gebroken borstbeen. De voetganger brak een heup. Een blaastest wees uit dat de 66-jarige vrouw te veel alcohol op had. Ze heeft na het ongeval nooit meer een auto bestuurd.