Lopend Vuur: Ik doe ook wel eens een gokje

Deze gokadvertentie met Wim Kieft, Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Sjaak Swart is vanaf nu verleden tijd
Deze gokadvertentie met Wim Kieft, Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Sjaak Swart is vanaf nu verleden tijd © ANP
Wesley Sneijder, Dick Advocaat, Wim Kieft en Wilfred Genee. Het kan niet anders of je hebt ze de afgelopen tijd wel eens in reclames voor goksites voorbij zien komen.
Tot gisteren: vanaf 1 juli is het namelijk voor gokbedrijven verboden om voor de reclames bekende Nederlanders of oud-voetballers in te zetten.
Bij de overheid is er de angst dat gokken te aantrekkelijk wordt gemaakt door al die bekende gezichten. Vooral onder jongeren lijkt het online gokken toegenomen te zijn. In oktober 2021 werd de Nederlandse gokmarkt opengegooid en sindsdien zie je de reclames overal.
Minister Weerwind voor Rechtsbescherming werkt volgens de NOS aan een verbod op ongerichte gokreclame op onder meer tv, maar zo'n verbod kost tijd. Om al eerder iets te doen aan de reclames die op tv en online te zien zijn, heeft de minister de regels voor de inhoud van de reclames aangepast. Geen BN'ers meer dus, is de nieuwe regel.
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dit kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Rookmelders

Vanaf vandaag, 1 juli, zijn rookmelders verplicht in huis. Op elke verdieping moet je ten minste één rookmelder hebben. 'In mijn huis hangen rookmelders' was daarom gisteren onze stelling. Van de 6.141 stemmers is dat bij 88 procent het geval.