112-nieuws vrijdag 1 juli: Caravan schiet los • Hennepkwekerij in Stad • Verdachte steekpartij aangehouden

De losgeschoten caravan tegen de boom
De losgeschoten caravan tegen de boom © Richard Degenhard/ProNews
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

15.15: Onderzoek bevestigt: afgebrand pand Oude Pekela was drugslab

De politie bevestigt vrijdag het vermoeden dat de schuur in de Hanekampswijk in Oude Pekela die donderdag in vlammen opging diende als drugspand. Onderzoek van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft dat uitgewezen, laat de politie weten. 'Het onderzoek ter plaatse is door de politie afgerond. We zetten het onderzoek naar het lab voort.'
De brandweer sprak donderdag, nadat er tijdens de brand diverse ontploffingen plaatsvonden, al het vermoeden uit dat er in het pand een xtc-lab zat.
De brandweer aan het werk in de Hanekampswijk in Oude Pekela
De brandweer aan het werk in de Hanekampswijk in Oude Pekela © Jeroen Willems/RTV Noord

15.05: Caravan schiet los en raakt boom

Op de Holeweg (N362) bij Meedhuizen is een caravan van een auto losgeschoten en tegen een boom gebotst. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De caravan liep wel schade op.

15.00: Vier mannen aangehouden wegens vuurwapenbezit

De politie heeft donderdagavond aan de Osloweg vier mannen aangehouden voor onder meer bezit van een vuurwapen. Het gaat om vier mannen tussen de 21 en 24 jaar oud waarvan er drie uit Groningen komen. De vierde heeft geen vaste woon- of verblijf plaats.
Het viertal viel op, omdat ze te hard reden. Bij het doorzoeken van het voertuig werd een vuurwapen gevonden. Ook troffen agenten softdrugs aan. De verdachten zitten nog vast voor verhoor.

14.07: Storing Eelwerderbrug verholpen

Het verkeer op de N33 kan weer gebruik maken van de Eelwerderbrug in Appingedam. Rijkswaterstaat twittert dat de softwarestoring is verholpen:

12.50: Politie stuit op hennepkwekerij in stadswijk Lewenborg

Wijkagent Siard Heidanus is op een hennepkwekerij gestuit aan de Stuurhut in stadswijk Lewenborg. Er waren al vermoedens bij de politie. 'En het vermoeden bleek vervolgens zeer gegrond. De stroom werd illegaal afgetapt', aldus Heidanus op Twitter. Volgens de politie zijn er geen aanhoudingen verricht en is het onderzoek naar de kwekerij in volle gang.

12.20: Politie houdt 26-jarige man aan na steekpartij Winschoten

De politie heeft een 26-jarige man uit Winschoten aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij op het Marktplein in de Molenstad op zondagochtend 8 mei.

04.15: Bewoner gewond bij blussen voordeurbrand Beijum

Aan de Hylkemaheerd in de Groninger wijk Beijum heeft in de nacht van donderdag op vrijdag brand gewoed aan de voordeur van een woning. De bewoners, die op dat moment lagen te slapen, wisten het vuur zelf te blussen. Daarbij is volgens een brandweerwoordvoerder een man lichtgewond geraakt. Hij heeft rook ingeademd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De andere bewoners, onder wie een aantal kinderen, bleven ongedeerd.
Waarschijnlijk is er sprake van brandstichting. De brandweer vermoedt dat er iets naar de voordeur is gegooid, maar wat dat is geweest is onbekend. Volgens een fotograaf hebben buurtbewoners kort nadat de brand uitbrak ook iemand hebben horen wegrennen. Om geen sporen te wissen, zijn brandweerlieden door de achterdeur naar binnen gegaan.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en is op zoek naar getuigen.
De politie doet onderzoek naar de voordeurbrand aan de Hylkemaheerd in Beijum
De politie doet onderzoek naar de voordeurbrand aan de Hylkemaheerd in Beijum © 112 Groningen