Bouius-Riemersma nieuwe directeur Nationaal Coördinator Groningen

Regina Bouius-Riemersma
Regina Bouius-Riemersma © Provincie Fryslân
Regina Bouius-Riemersma wordt met ingang van 1 september algemeen directeur Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Daarmee is ze de opvolger van Peter Spijkerman, die in april bekendmaakte te stoppen.
Bouius-Riemersma werkt sinds 2017 als provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Fryslân. Eerder was zij onder meer directeur bij het UMCG en hoofddirecteur uitvoering bij DUO.

'Betekenisvol werk'

Als NCG-directeur wordt de geboren Middelburgse verantwoordelijk voor de versterkingsopgave in Groningen. 'Een belangrijke en verantwoordelijke opdracht', zoals ze het zelf omschrijft.
'Het werk van NCG kan altijd rekenen op grote maatschappelijke en politieke belangstelling. Deze dynamische en complexe omgeving vereist dat NCG als organisatie betrouwbaar is en resultaatgericht. Tegelijkertijd is het werk van NCG betekenisvol met direct contact met getroffen inwoners en organisaties in het aardbevingsgebied; het is echt mensenwerk.
Bouius-Riemersma hoopt in haar functie 'een bijdrage te leveren aan een doelmatige en rechtvaardige versterkingsoperatie, met oog voor de menselijke maat'.