Politie houdt 26-jarige man uit Winschoten aan na steekpartij

De hulpdiensten waren snel ter plaatse op het Marktplein in Winschoten
De hulpdiensten waren snel ter plaatse op het Marktplein in Winschoten © Noordernieuws
De politie heeft een 26-jarige man uit Winschoten aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij op het Marktplein in de Molenstad.
Bij de steekpartij op zondagochtend 8 mei raakte een 21-jarige man uit Nieuwe Pekela ernstig gewond, nadat hij meerdere malen werd gestoken. Ook een 23-jarige man uit Nieuwe Pekela raakte gewond. Aanleiding was een omgevallen drankje, meldt de politie.
Dezelfde ochtend werd een 27-jarige man uit Groningen aangehouden, maar die werd later weer vrijgelaten en bleek niet betrokken.

Tweede verdachte

De 26-jarige verdachte zit momenteel vast en wordt gehoord. Volgens de politie gaat het onderzoek naar de steekpartij verder. 'Er is nog sprake van een tweede verdachte, die nog niet is aangehouden', aldus de politie.

Toch geen beelden van verdachten op tv

De politie zou eerder deze week beelden van de verdachten van de steekpartij tonen in het RTL-programma Opsporing NL, maar zag daar later vanaf. Op basis van nieuwe informatie kon de politie verder met het onderzoek.
'Het delen van de beelden is niet direct noodzakelijk. Omdat het tonen van beelden een ingrijpend opsporingsmiddel is, is er nu voor gekozen de beelden van de verdachten niet te tonen.'