Thijs Dallinga tekent bij Toulouse FC: 'Weer een volgende stap'

Thijs Dallinga komt komend seizoen in actie voor Toulouse FC
Thijs Dallinga komt komend seizoen in actie voor Toulouse FC © Toulouse FC
Voormalig FC Groningen-speler Thijs Dallinga verruilt Excelsior Rotterdam voor het Franse Toulouse FC.
De 21-jarige spits uit Hellum maakte afgelopen seizoen 32 doelpunten in de eerste divisie en was met vier doelpunten in de play-offs belangrijk voor Excelsior, dat naar de eredivisie promoveerde. De Kralingers ontvangen naar verluidt meer dan twee miljoen euro voor Dallinga, meldt Rijnmond. Excelsior vestigt hiermee een nieuw transferrecord.

Ligue 1

Ook zijn nieuwe club, Toulouse FC, komt komend seizoen op het hoogste niveau uit. Toulouse werd afgelopen seizoen kampioen van Ligue 2. Dat betekent dat Dallinga het met Les Violets opneemt tegen clubs als Paris Saint-Germain, Olympique Lyonnais en Olympique de Marseille. Bij Toulouse staan nog drie Nederlanders onder contract: Branco van den Boomen, Stijn Spierings en de onlangs van AZ overgenomen Zakaria Aboukhlal.

Volgende stap

De Rotterdamse club wilde graag met Dallinga de eredivisie in, maar de spits liet de clubleiding weten een transfer te willen maken. 'Excelsior was voor mij de juiste keuze om mezelf verder te ontwikkelen en ik vind het mooi om nu weer een volgende stap te maken.'

FC Groningen-verleden

In 2018 kwam Dallinga via FC Emmen bij FC Groningen terecht, waar hij al zes jaar in de jeugdopleiding speelde en zijn debuut in het eerste elftal maakte. In Groningen tekende hij destijds een driejarig contract, dat vorig jaar afliep. Mede door blessures kwam de aanvaller tot slechts zes officiële wedstrijden in dienst van FC Groningen.