Nacht van Winschoten gaat, in afgeslankte vorm, tóch door

De nacht van Winschoten in 2015
De nacht van Winschoten in 2015 © RTV Noord
Er komt over twee weken tóch een Nacht van Winschoten, zij het in afgeslankte vorm. Stichting Marktplein Winschoten en de gemeente Oldambt hebben daartoe de handen ineen geslagen.
Tussen beide partijen is de afgelopen weken intensief overlegd. 'Beide partijen waren het er al snel over eens dat wederom een jaar zonder Nacht geen optie is.' Vanwege de coronapandemie werd de Nacht van Winschoten de afgelopen twee jaar ook al geschrapt.

Geen braderie en geen groot podium

Omdat de tijd tekort is om een 'normale' Nacht nog te organiseren (de Nacht vindt al over twee weken op 15 juli plaats), zal de komende Nacht van Winschoten in afgeslankte vorm plaatsvinden. Dat betekent geen braderie en geen groot podium op het Marktplein.
In plaats daarvan zullen verschillende artiesten, zoals Mart Hoogkamer, Stef Ekkel en Marco Schuitmaker, optreden in de cafés rondom het plein. Daarnaast zijn er (overdekte) tappunten en is er muziek op terrassen. De jaarlijkse zomerkermis zal met extra attracties het gat van het ontbrekende podium op het Marktplein vullen.
Een optreden tijdens een eerdere Nacht van Winschoten
Een optreden tijdens een eerdere Nacht van Winschoten © Patrick Huisman Media

Zelfde gezelligheid, maar zonder snert

Volgens de organisatie gaat de komende Nacht lijken op de Adrillen. 'Met dezelfde gezelligheid, maar zónder snert.'
De Stichting Marktplein Winschoten heeft inmiddels toegezegd de organisatie van de Nacht van Winschoten van volgend jaar voor z'n rekening te nemen. 'Door op tijd te beginnen met de organisatie en goed overleg met de gemeente, krijgt Winschoten in 2023 weer de nacht die het kent en verdient.'

'Geschutter van de gemeente'

Organisator Luurt Duursema trok afgelopen mei de stekker uit de Nacht van Winschoten, vanwege 'geschutter bij de gemeente'. Duursema kreeg van Oldambt maar geen bevestiging over de laatste 10.000 euro om de begroting sluitend te krijgen. De organisatie van de Nacht, die al sinds 1984 bestaat, was voor hem daardoor te risicovol geworden