112-nieuws zaterdag 2 juli: Auto te water in Kropswolde • Scootmobiel over de kop • Autobrand in Stadskanaal

De auto in Kropswolde wordt weer op het droge getakeld
De auto in Kropswolde wordt weer op het droge getakeld © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

20.50: Auto te water in haven van Kropswolde

In de haven van de Leine in Kropswolde is zaterdagavond een auto te water geraakt. In het voertuig zat op dat moment nog een persoon. Volgens een getuige kon de persoon zelfstandig uit de auto klimmen en raakte niet gewond.
Hoe de auto in het water terecht kon komen is niet bekend. Omdat er werd vermoed dat er alcohol in het spel was, is de bestuurder meegenomen naar het bureau voor een test.
De auto verdween bijna geheel onder water
De auto verdween bijna geheel onder water © ProNews

16.05: Na malheur bij Zaanbrug kampt nu de Gideonbrug met storing

Groningse bruggen hebben het deze zaterdag zwaar. Rond het middaguur ontstonden er problemen met de Zaanbrug over het Noord-Willemskanaal. Die storing is inmiddels verholpen, maar even voor 16:00 uur ging het mis met de Gideonbrug over het Winschoterdiep in Stad.
Monteurs zijn bezig om het malheur te verhelpen. Hoe lang de storing nog gaat duren is niet duidelijk.
De Gideonbrug kampt met een storing
De Gideonbrug kampt met een storing © Patrick Wind/112Groningen

14.30: Auto vliegt in brand in Stadskanaal

Een auto vatte tijdens het rijden vlam op de Zuiderkanaalweg in Stadskanaal. De auto brandde volledig uit. Niemand raakte gewond.
De auto vatte vlam
De auto vatte vlam © Persbureau Groningen

11.40: Bestuurder botst tegen viaduct, mogelijk onder invloed

De bestuurder van een auto is zaterdagochtend door de politie aangehouden na een ongeluk op de Gorechtlaan in Hoogezand. De bestuurder verloor de controle over het voertuig en kwam tegen een viaduct tot stilstand. Na de aanrijding werd de man vervolgens met enige duw- en trekwerk aangehouden door de politie, meldt een 112-fotograaf die erbij stond. Een politiewoordvoerder bevestigt de aanhouding. Het vermoeden is dat de man onder invloed was.
De auto raakte beschadigd
De auto raakte beschadigd © Venema Media

10.45: Auto's botsen op kruising Bedumerweg in Groningen

Op de kruising van de Bedumerweg met de Asingastraat in Groningen zijn vanmorgen twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De schade aan de voertuigen is groot. Een van de inzittenden is door ambulancepersoneel gecontroleerd. De kruising is enige tijd afgesloten voor het verkeer.
De schade aan de auto's is fors
De schade aan de auto's is fors © ProNews

10.30: Ongeluk met scootmobiel op de Paterswoldseweg

Op de Paterswoldseweg, ter hoogte van de Peizerweg in de stad Groningen, heeft een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden met een scootmobiel. Het slachtoffer is vermoedelijk over de kop gegaan. Het slachtoffer werd behandeld in de ambulance en is daarna meegenomen naar het ziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Peizerweg in Stad
Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Peizerweg in Stad © Patrick Wind