112-nieuws maandag 4 juli: Overval op Lopster supermarkt • Frontale aanrijding bij Stedum

de oorzaak van de brand is onbekend
de oorzaak van de brand is onbekend © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Het nieuwste bericht lees je bovenaan.

21.00: Vrachtwagen vat vlam in Hoogezand

Een vrachtwagen heeft flinke schade opgelopen na een brand op het terrein van kartonfabriek ESKA aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Collega-chauffeurs hebben de man geholpen om de dikste vlammen te doven met water en poederblussers. De vrachtwagen moet worden afgesleept.

20.30: Frontale aanrijding bij Stedum

Op de Delleweg bij Stedum heeft maandagavond rond 20.30 uur een frontale aanrijding tussen twee automobilisten plaatsgevonden. Hulpdiensten ontfermden zich daarbij over de slachtoffers, van wie één door de brandweer uit de auto moest worden bevrijd. De weg is gedurende de nasleep van het ongeluk enige tijd afgesloten geweest.
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval © Pronews

20.00: Getuigen gezocht van straatroof

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof afgelopen zaterdagavond aan de Platinalaan in Vinkhuizen. Een jonge vrouw is in ene parkje door een aantal mannen beroofd van haar geld en bankpas.

18.15 Etos vol rook door mistmaker

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor een brand in een winkel van de Etos aan het Helperplein in Groningen. Het bleek niet om een brand te gaan maar om een mistgenerator tegen inbrekers. Het duurde enige tijd voor de winkel kon worden geopend omdat er geen sleutel voor handen was. Inbrekers werden niet meer aangetroffen. .

17.30: Automobilisten botsen op Driebondsweg in Stad

Op de Driebondsweg in de stad Groningen zijn rond 17.30 uur twee automobilisten door een nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen. Omdat door de afwikkeling van het incident tijdelijk een deel van de weg werd afgesloten, ontstond er al snel een file op de weg van de stad richting Harkstede. Niemand van de betrokkenen hoefde mee naar het ziekenhuis.

17.00: Bus en bestelbus raken elkaar op Westerhaven

De bus en bestelbus die elkaar raakten bij de Westerhaven in Stad
De bus en bestelbus die elkaar raakten bij de Westerhaven in Stad © Patrick Wind/112Groningen.nl
Bij de Westerhaven in stad Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenbus van Qbuzz en een bestelbus. Dat gebeurde rond half vijf. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt 112-fotograaf Patrick Wind. De personenbus kan rond vijf uur zelf naar de garage rijden. Dat geldt niet voor het bestelbusje. Dat wordt afgesleept.

12.45: Meldkamer Noord-Nederland: bel 112 alleen bij gevaar

De Meldkamer Noord-Nederland roept op in verband met de boerenprotesten terughoudend te zijn met het bellen naar noodnummer 112. 'In verband met de boerenprotestacties het verzoek alléén 112 te bellen wanneer er zich gevaarlijke en/of levensbedreigende situaties voordoen', schrijft de meldkamer op sociale media. De meldkamer beantwoordt noodoproepen voor politie, veiligheidsregio (brandweer) en ambulancezorg in Groningen, Drenthe en Friesland.

12.15: Overval op supermarkt in Loppersum, verdachte aangehouden

De politie heeft de ingang van de Albert Heijn aan het Pastoriepad in Loppersum afgezet. Dat doet ze na een melding van een overval rond 11.45 uur. Een half uur later is de verdachte aangehouden, meldt de politie op Twitter.
Politie aanwezig na een overval op een supermarkt
Politie aanwezig na een overval op een supermarkt © 112Groningen

11.00: Fietser aangereden bij Oostersluisweg in Stad

Op de kruising van de Oostersluisweg met het Damsterdiep is vanochtend een fietser aangereden. Waarschijnlijk zag de automobilist de fietser over het hoofd. De fietser is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist raakte verder niet gewond.
Fietser aangereden bij Oostersluisweg in Stad
Fietser aangereden bij Oostersluisweg in Stad © ProNews

8.40: Fietser botst op automobilist in Farmsum

Op de Rondeboslaan in Farmsum zijn maandagochtend een fietser een een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De jonge fietser viel op de grond en raakte gewond. Hij is behandeld in de ambulance en naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.
De fiets raakte beschadigd
De fiets raakte beschadigd © ProNews

07.30: Deel Zuidhorn afgelopen nacht zonder straatverlichting

In Zuidhorn heeft aan de Thorbeckestraat & Reidkampen afgelopen nacht brand gewoed in een verdeelkast voor straatverlichting. De brand werd ontdekt door buurtbewoners die daarop de brandweer belden. De brandweer had de brand snel onder controle. Door de brand zat een groot gedeelte van Zuidhorn zonder straatverlichting.
De brand ontstond in deze verdeelkast voor straatverlichting
De brand ontstond in deze verdeelkast voor straatverlichting © Venema Media

07.00: Man aangehouden na rijden onder invloed in Groningen

Op de Ubbo Emmiussingel in de stad Groningen heeft afgelopen nacht een eenzijdig ongeval plaatsgevonden met een auto. De bestuurder, een 25-jarige man uit Hardenberg, is aangehouden. 'Rond 01.15 uur wilden agenten een auto controleren op de Westerhaven. De auto negeerde de verplichte rijrichting. Nog voordat we een stopteken uitdeden, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. We zijn er achteraan gegaan en de bestuurder kwam op de Ubbo Emmiussingel tot stilstand', zegt een politiewoordvoerder.
De man ging er rennend vandoor, maar kon even verderop worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van softdrugs. 'Er is proces-verbaal opgemaakt voor te hard rijden, rijden zonder rijbewijs, het negeren van het volgen van een verplichte rijrichting en rijden zonder gordel. Hij moet zich op een later moment verantwoorden voor zijn daden.'
Hulpdiensten aanwezig in de Ubbo Emmiussingel in Groningen
Hulpdiensten aanwezig in de Ubbo Emmiussingel in Groningen © Venema Media