Ritsu Doan verlaat eredivisie en tekent bij SC Freiburg

Voormalig FC-speler Ritsu Doan in het shirt van PSV
Voormalig FC-speler Ritsu Doan in het shirt van PSV © Orange Pictures
Voormalig FC Groningen-speler Ritsu Doan vertrekt opnieuw naar de Bundesliga. PSV heeft de Japanse middenvelder naar verluidt voor 8,5 miljoen euro verkocht aan SC Freiburg.
De aanvallende middenvelder uit Japan ondertekende een meerjarig contract bij de nummer 6 van de Bundesliga. De 24-jarige Doan wordt bij Freiburg, dat zich afgelopen seizoen plaatste voor de Europa League, teamgenoot van Oranje-doelman Mark Flekken.

Eerder verhuurd

Doan speelde in het verleden 61 eredivisiewedstrijden voor de FC, waarin hij vijftien keer scoorde. In zijn eerste jaar groeide hij uit tot een absolute smaakmaker in de Euroborg, werd international en vond negen keer het net.
FC Groningen verkocht Doan drie jaar geleden voor zo'n 7,5 miljoen euro aan PSV. Het lukte de Japanse international in zijn eerste seizoen in Brabantse dienst niet om een onbetwiste basisspeler te worden. PSV verhuurde hem daarom in het seizoen 2020/2021 aan Arminia Bielefeld dat toen uitkwam in de Bundesliga.
Afgelopen seizoen speelde Doan onder trainer Roger Schmidt 39 wedstrijden, waarin hij elf doelpunten maakte. De Japanner won met PSV de Johan Cruijff-schaal en de KNVB-beker.

'Freiburg juiste plek'

Het contract van Doan in Eindhoven liep nog twee jaar door, maar hij mocht eerder vertrekken. 'Ik ben blij met mijn terugkeer in de Bundesliga en ik denk dat Freiburg de juiste plek is om een nog betere voetballer te worden', aldus de Japanner.
Het is niet bekend hoeveel FC Groningen exact overhoudt aan de transfer van Doan naar SC Freiburg.