112-nieuws dinsdag 5 juli: man uit hoogwerker gered • Man (18) aangehouden voor schietincident Radiumstraat

Politie in de Radiumstraat
Politie in de Radiumstraat © ProNews
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21:06: Automobilist en scooterrijder botsen in Kropswolde

Bij de rotonde die de Woldweg en de Abraham Kuypersingel in Kropswolde verbindt, zijn een scooterrijder en een automobilist in botsing gekomen. Hoe de botsing precies tot stand is gekomen zoekt de politie nog uit, maar de mogelijk laagstaande zon - die op deze plek vaker hinderlijk is in het verkeer - zou hierin een rol gespeeld kunnen hebben. Geen van beide betrokkenen hoefde mee naar het ziekenhuis.

16.25 Auto en deelscooter botsen in Stad

Aan de Mauritsstraat in de stad Groningen zijn een auto en deelscooter op elkaar gebotst. De bestuurder van de scooter is door ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen. Vanwege het ongeluk was de straat tijdelijk afgezet.
De botsing tussen de scooter en auto in Stad
De botsing tussen de scooter en auto in Stad © Patrick Wind/112 Groningen

14.50: Wijkagent stuit op bekende fietsendief

Siard Heidanus, agent in de (studentrijke) Korrewegwijk in stad Groningen, stuit deze dinsdag op een oude bekende, laat hij op Twitter weten.

12.50: Politie houdt 18-jarige man aan vanwege betrokkenheid schietpartij

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdag een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident in de Radiumstraat in Stad op 9 oktober vorig jaar. Hierbij werd op een woning geschoten. De verdachte zit vast en wordt verhoord. Volgens de politie gaat het onderzoek verder. 'We doen onderzoek naar een aantal schietincidenten in Vinkhuizen. Daarbij wordt ook gekeken of er een verband is tussen de verschillende incidenten.'

12.00: Brandweer redt man uit hoogwerker in Stad

Op de Korreweg in Stad is vanmorgen en man vast komen te zitten in het bakje van een hoogwerker. De brandweer rukte onder meer met een hoogwerker uit om hem te bevrijden. Het bakje waar de man in zat, kwam door nog onbekende oorzaak scheef te hangen. Voor zover bekend is de man niet gewond geraakt. De straat is vanwege het incident tijdelijk afgesloten.
De brandweer redt de man uit zijn benarde positie
De brandweer redt de man uit zijn benarde positie © Venema Media

10.50: Dronken bestuurster rijdt twee keer de berm in bij A7

De politie heeft een bestuurster uit de gemeente Oldambt haar rijbewijs afgenomen. Dat gebeurde nadat ze vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol blies. De politie haalde de bestuurster van de weg nadat ze een 'kleine aanrijding' had veroorzaakt en daarna op de A7 twee keer in de berm belandde, met een lekke band tot gevolg. Het voertuig werd stilgezet op de afrit bij Heiligerlee.