Viaduct Van Ketwich Verschuurlaan in Stad vanaf vrijdag ruim anderhalve maand dicht

De Van Ketwich Verschuurlaan vanuit de lucht
De Van Ketwich Verschuurlaan vanuit de lucht © Rijkswaterstaat/Groningen Bereikbaar
Het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen gaat komende vrijdag tot en met maandag 29 augustus dicht vanwege werkzaamheden. Zowel aan de onderzijde als bovenop het viaduct wordt deze zomer gewerkt, meldt Groningen Bereikbaar.
Deze zomer wordt er volop gewerkt aan de A28 bij de op- en afritten Groningen-Zuid. Ook het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan wordt aangepakt. Ook voor fietsers en voetgangers is de weg meer dan anderhalve maand lang dicht.
Het eerste en laatste weekend (8-10 juli en 26-29 augustus) kan verkeer op de A28 uit de richting Assen nog wel via afrit 39 Groningen-Zuid onder het viaduct links afslaan naar de Laan Corpus Den Hoorn. Vanaf zondagavond 10 juli 22.00 uur gaat de onderdoorgang helemaal dicht.

Omleidingen

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Van Iddekingeweg en kunnen daar onder de A28 door. Verkeer vanaf de A28 uit de richting Assen kan voor Helpman en De Wijert volgens Groningen Bereikbaar het beste doorrijden naar het Julianaplein en daar rechtsaf de zuidelijke ringweg op en bij de afrit 37 Helpman er weer af.
Voor Corpus den Hoorn kan verkeer bij het Julianaplein het beste links afslaan en er bij afrit 36a Martini weer af. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Van Iddekingeweg en Laan Corpus den Hoorn.

Werkzaamheden

Het viaduct wordt gerenoveerd, het beton wordt schoongemaakt en er komt een nieuwe beschermlaag op. Bovenop het viaduct wordt gewerkt aan nieuwe toe- en afritten, wordt asfalt verwijderd en zijn er betonwerkzaamheden.