112-nieuws woensdag 6 juli: Auto te water in Stad • Gewonden bij aanrijding bestelbusjes

De auto belandde in de vijver naast het politiebureau
De auto belandde in de vijver naast het politiebureau © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.10: Auto belandt in vijver in Stad

Aan de Van Swietenlaan in de stad Groningen is een automobilist met haar auto in het water terechtgekomen. De vrouw wist vrij snel op het droge te komen. Agenten hebben zich vervolgens ontfermd over de vrouw. De vrouw haalde een nat pak maar raakte tot zover bekend niet gewond. Het is niet bekend wat de oorzaak is van het eenzijdige ongeval.
De vijver waarin de bestuurder en haar auto terechtkwamen ligt pal naast het politiebureau aan de Schweitzerlaan, mogelijk dat de politie daarom zo snel ter plaatse was. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om het voertuig uit het water te halen.

20.05: Jacht maakt water in Scheemda

Een jacht heeft aan het Diepswal in Scheemda water gemaakt. De brandweer van Scheemda was snel ter plaatse. Brandweerlieden hebben de boot op een te-water-laat plek getrokken en onderzocht. Het lek werd snel gevonden en met een pomp werd het water uit de boot gepompt.
Brandweerlieden onderzoeken de boot
Brandweerlieden onderzoeken de boot © Martin Nuver

15.50: Schuur met stro staat in brand in Nieuwe Pekela

De brandweer is onderweg naar een schuur aan de Ommelanderweg in Nieuwe Pekela. Daar is een brand in een kleine schuur overslagen naar een naastgelegen schuur. In de schuur is onder andere stro opgeslagen. De schuur staat volledig in brand. De brandweer adviseert om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen.

14.10: Politie houdt twee mannen aan na vondst vuurwapen

De politie Groningen heeft gisteravond twee mannen van 31 jaar uit Amsterdam aangehouden in Stad vanwege vuurwapenbezit. In hun auto werd een vuurwapen gevonden. Ook werd tijdens fouillering drugs gevonden, laat teamchef Gerade de Jonge van de politie Groningen Centrum op Twitter weten.
De auto van het duo uit Amsterdam werd gecontroleerd met behulp van een ANPR-camera. De afkorting ANPR staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Deze camera maakt opnames van kentekens. Die worden door speciale software gelezen en vergeleken met nummerborden in de database van de politie. Die beschikt over lijsten met kentekens van voertuigen die door de politie om een of andere reden worden gezocht. Volgens De Jonge was het in dit geval terecht dat dit kenteken in de ANPR geregistreerd stond.
[image:]

10.15: Elektrische deken zorgt voor veel rook in Hoogezand

Een elektrische deken heeft woensdag de brandweer in Hoogezand in actie gebracht. Op basis van de melding werd opgeschaald naar middelbrand, maar bij aankomst werd al vrij snel afgeschaald naar kleine brand. 'De deken zorgde voor een forse rookontwikkeling', aldus een woordvoerder.
De deken zorgde voor veel rook
De deken zorgde voor veel rook © ProNews

6.35: Gewonden bij aanrijding tussen bestelbusjes op N33 bij Veendam

Op de N33 ter hoogte van Veendam zijn woensdagmorgen even na half zeven twee bestelbusjes met elkaar in botsing gekomen. Daarbij sloeg één van de bestelbusjes over de kop en belandde uiteindelijk op z'n zijkant op de weg. Het andere busje botste tegen de vangrail.
Zowel politie-eenheden als een ambulance en de brandweer werden ingeschakeld voor de hulpverlening. Volgens een 112-fotograaf zijn de twee inzittenden van de over de kop geslagen bestelbus overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Vanwege bergingswerkzaamheden is er in zuidelijke richting slechts één rijstrook open.
Een van de bestelbusjes sloeg over de kop
Een van de bestelbusjes sloeg over de kop © Noordernieuws