Gezinshulp haalt kind eigenhandig weg bij moeder

GARSTHUIZEN - Een 8-jarig jongetje uit Garsthuizen is vorige maand door een gezinshulp eigenhandig bij zijn moeder weggehaald. De moeder heeft aangifte gedaan van ontvoering.
Melding

Het jongetje zou door zijn moeder zijn verwaarloosd en stelselmatig zijn mishandeld. De gezinshulp zou hiervan meerdere malen tevergeefs melding hebben gemaakt bij Meldpunt Kindermishandeling. Ze besloot uiteindelijk zelf het kind weg te halen en naar de politie te brengen. De vrouw was bij het gezin betrokken om het financieel en huishoudelijk 'een beetje op de rails te krijgen'.

Aangifte

De moeder van het jongetje heeft inmiddels aangifte gedaan van ontvoering. Dat de gezinshulp het kind eigenhandig bij de moeder weg heeft gehaald noemt de advocaat van de moeder, Rob van Haarst, een overbodige en misplaatste actie.

Onderzoek

Bureau Jeugdzorg heeft het kind bij een pleeggezin ondergebracht. Naar aanleiding van het rapport van de gezinshulp stelt de Raad voor de Kinderbescherming een onderzoek in. Het rapport wordt over drie maanden verwacht.