Noodkreet noordelijke ondernemers aan Rutte: help, Nederland loopt vast!

Het wordt tijd dat er in Den Haag knopen worden doorgehakt anders loopt Nederland compleet vast. Die noodkreet doen de noordelijke ondernemers gezamenlijk met hun collega's uit de rest van het land in een brief aan premier Mark Rutte.
De verdubbeling van de N33 die in de ijskast is gezet vanwege de stikstofproblematiek en de hernieuwde voorstellingen van het Pauperparadijs die niet door kunnen gaan vanwege teveel bezoekers.

Honderd voorbeelden

Dit zijn twee van de honderd voorbeelden die staan in een brief aan premier Mark Rutte, waaruit volgens de ondernemers blijkt dat het op het gebied van verduurzaming, infrastructuur en woningbouw helemaal niet goed gaat.
Oorzaken van de ellende zijn het personeelstekort, trage vergunningverlening door de overheid, stikstofnormen en het capaciteitstekort van het stroomnet.

Tempo en resultaat

De ondernemers doen de premier het voorstel om samen te gaan werken om Nederland weer vooruit te krijgen. Bij die samenwerking moet strak toegezien worden op tempo en resultaat.
Binnenkort wil een vertegenwoordiging van ondernemers uit het hele land met de premier om tafel. Die heeft nog niet gereageerd op het voorstel.