Voetbalclub HS'88 bijna af van gestutte kleedkamers: 'Dit is goed nieuws'

De stutpalen in de kleedkamer van HS'88
De stutpalen in de kleedkamer van HS'88 © Martijn Folkers/RTV Noord
De gemeente Midden-Groningen en voetbalclub HS'88 uit Hoogezand hebben afspraken gemaakt over de financiering van negen nieuwe kleedkamers. De huidige kleedkamers verkeren in zeer slechte staat en worden sinds eind 2020 gestut omdat er scheuren in de plafondplaten zitten.
Voorzitter Bernd Zinger is blij dat de club binnen afzienbare tijd kan beginnen met de bouw van nieuwe kleedkamers. 'Wij zijn een bloeiende vereniging en dat willen we graag blijven. Zo'n accommodatie zoals we die nu hebben, waarbij de kleedkamers met stutpalen overeind worden gehouden, helpt daar niet bij. Maar dit is goed nieuws', zegt Zinger.

Club wil eigenaar worden van gebouw

De onderhandelingen over de financiering duurden lang omdat de club de nieuwbouw graag in eigen hand wil houden en uiteindelijk ook eigenaar wil worden van de accommodatie. De gemeente Midden-Groningen is op dit moment nog eigenaar van de kleedkamers.
Toenmalig sportwethouder Erik Drenth zei daarover vorig jaar: 'De club heeft zelf ook ambities en probeert met eigen middelen en subsidies iets nieuws te bouwen. Ze willen daarvoor ook graag een bijdrage van de gemeente, maar dat is lastig want dan willen alle andere clubs in de gemeente dat ook.'
Schetsontwerp van de nieuwe accommodatie
Schetsontwerp van de nieuwe accommodatie © HS'88

1 miljoen euro

De gemeente gaat nu toch overstag en draagt een miljoen euro bij aan de nieuwe accommodatie. Voorzitter Zinger verwacht dat er nog een bedrag van twee of drie ton bij moet van de vereniging zelf. Dit bedrag verwacht de club bij elkaar te sparen doormiddel van acties, subsidies en zelfwerkzaamheid.
'We hebben al een ontwerp en ook al een aannemer, dus wat ons betreft kunnen we snel aan de slag. Het zou mooi zijn als we in het seizoen 2023/2024 de nieuwe kleedkamers in gebruik kunnen nemen', zegt Zinger.

Gemeenteraad moet nog beslissen

Het voorstel van de gemeente wordt na de zomer besproken in de raad van Midden-Groningen. Ook de leden van voetbalclub HS'88 moet nog akkoord geven voor de financiering van de plannen van het bestuur.