Goed seizoen voor luchtballonvaarders

TER APEL - De zaken voor ballonvaarder Geert Pals gingen vanwege de economische crisis slecht. Maar deze zomer kan hij weer volop aan de bak. Mensen hebben weer geld over voor een tocht door de lucht.
Samen met zijn zoon is Geert Pals eigenaar van een luchtballonnenbedrijf. Het bedrijf is gevestigd in Ter Apel en biedt onder de naam Westerwolde Ballooning ballonvaarten aan. Vorig seizoen was een slechte voor Pals. "Vorig jaar moest ik het doen met brood zonder beleg" verteld Geert Pals grappend.
Nu gaan de zaken gelukkig weer beter en vaart Geert meerdere keren per dag uit met de ballon. Geert ziet ook dat zijn collega's het weer druk hebben. Mensen hebben weer geld over voor een bedrijfsuitje of een romantisch luchtavontuurtje.
Al meer dan 20 jaar is Geert actief met het luchtballonvaren. Hij geniet nog elke dag van het Groninger landschap. Vooral het Noorden en Oosten van Groningen, met zijn velden en 't natuurgebied vind hij een prachtig landschap om boven te zweven. Ook in de winter kunnen mensen mee in de ballon. "Mensen doen dit vaak niet omdat het dan koud is. Maar een wit landschap is ook sprookjesachtig" aldus Geert.
Geert Pals is ook betrokken bij de organisatie van de Ballon Fiësta Meerstad; een groot ballonnenfestijn waarbij meer dan 25 luchtballonnen in alle vormen en maten het luchtruim in gaan. Het evenement is bedoeld om het luchtballonvaren te promoten maar ook om de nieuwe wijk Meerstad meer bekendheid te geven.