Veendams 'Duo Kruiden Elixer' succesvol

VEENDAM - Jan Smit uit Veendam heeft een bijzonder geslaagd kruidenelixer gebrouwen. Het goedje wordt inmiddels geproduceerd in een fabriekje in Zwolle. Ook de Universiteit van Wageningen heeft belangstelling getoond.
De eerste brouwseltjes, dat vooral goed zou zijn voor de weerstand, maakte Smit op zijn zolderkamertje in Veendam. Maar sindsdien is het snel gegaan met het kruidenelixer, dat volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Er is zoveel belangstelling voor het drankje dat het nu wordt geproduceerd in een fabriekje in Zwolle. Liever had Smit het drankje thuis geproduceerd, maar daar had de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) te veel moeite mee.
De Universiteit Wageningen heeft het elixer opgenomen in een stalboekje voor de biologische landbouw omdat boeren goede ervaringen hebben opgedaan met het brouwsel. De Universiteit benadrukt dat de werking van het elixer niet wetenschappelijk is onderzocht. Wel staat vast dat het drankje geen schadelijke stoffen bevat en dat de meeste gebruikers er tevreden over zijn.