112-nieuws donderdag 7 juli: Auto brandt uit langs A7 • Drugsdealers opgepakt in Stad • Gewonden bij aanrijding Euvelgunne

Bij de uitslaande autobrand langs de A7 kwam veel rook vrij
Bij de uitslaande autobrand langs de A7 kwam veel rook vrij © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22:55 Auto brandt uit langs A7 ter hoogte van Zuidbroek

Op de A7 ter hoogte van Zuidbroek is een personenauto volledig uitgebrand. De auto vatte tijdens het rijden vlam en de bestuurder kon de wagen veilig aan de kant van de snelweg zetten. De inzittenden konden het voertuig op tijd verlaten.
De toegesnelde brandweer had de autobrand snel onder controle. Door het blussen van de personenauto kwam veel rook vrij. Dit trok niet over de snelweg heen, maar het naastgelegen akkerland in.
De politie heeft tijdelijk één rijstrook van de A7 afgesloten vanuit Sappemeer in de richting van Zuidbroek. Een bergingsbedrijf komt ter plekke om het voertuig weg te slepen.
Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.

21.05: Kaars zorgt voor brandje in woning Stad

De brandweer is uitgerukt voor een brandmelding in een woning aan de Grachtstraat in de stad Groningen. De brandweer was snel ter plaatse en had het brandje snel onder controle. Aanstichter van de brand bleek een kaars. Of de bewoonster thuis was op het moment dat de brand uitbrak is niet bekend. Er raakte niemand gewond.
Voor de zekerheid heeft de brandweer ook de deur van de naastgelegen woning geforceerd. De woning waar de brand was, wordt geventileerd. De straat is tijdelijk afgesloten.
Brandweerlieden bij de woning in de Grachtstraat in Stad
Brandweerlieden bij de woning in de Grachtstraat in Stad © Patrick Wind

19.30: Drugsdealers opgepakt bij café in Stad

De politie heeft donderdagmiddag twee vermoedelijke drugsdealers aangehouden in de stad Groningen, zo maakte de politie 's avonds bekend. Agenten kregen overdag overlastmeldingen binnen over drugsdealers bij een café in de binnenstad en namen daarop zelf poolshoogte. Daar zagen zij in een uur tijd hoe twee verdachten zo'n tien á vijftien drugsdeals maakten op straat, waarna ze steeds café d'Olle Grieze aan de Haddingestraat in en uit liepen. De politie hield het tweetal aan, waarna ook het café gecontroleerd werd. Volgens de politie toetst de gemeente Groningen de kroeg nog aan de hand van de regels in de Drank- en Horecawet.
Agenten bij het café aan de Haddingestraat
Agenten bij het café aan de Haddingestraat © Twitter/@POL_TCGroningen

15.20: Gewonde bij ongeluk met vrachtwagen op A7 bij Bad Nieuweschans

Op de A7 bij Bad Nieuweschans is een vrachtwagen van de weg geraakt. De chauffeur is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In beide richtingen moet het verkeer over de vluchtstrook.
Het ongeluk op de A7
Het ongeluk op de A7 © ProNews

11.55: Scooter rijdt achterop auto bij Spijk

Op de Spijkster Oudedijk is even voor 12 uur een scooterrijder achterop een auto gebotst. Hoe dit precies kon gebeuren is niet bekend. De bestuurder van de scooter is in een ter plaatse gekomen ambulance gecontroleerd op de aanwezigheid van enig letsel. De scooter en de auto raakten beschadigd.
Een ambulance ter plaatse bij de botsing in Spijk
Een ambulance ter plaatse bij de botsing in Spijk © Richard Degenhart/ProNews

10.45: Minikraantje valt van oplegger

Op één van de rotondes bij knooppunt Westerbroek in Stad is een minikraantje van een oplegger gevallen. Er raakte niemand gewond. Het verkeer op de rotonde ondervindt enige hinder.
Het gevallen minikraantje
Het gevallen minikraantje © Patrick Wind/112Groningen

10.10: Drie gewonden bij aanrijding tussen personenauto en bestelbus op knooppunt Euvelgunne

Bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbus op knooppunt Euvelgunne in Stad zijn donderdagochtend drie personen gewond geraakt. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
De personenauto botste tegen de vangrail, de bestelbus sloeg over de kop en kwam tot stilstand in de sloot. De N7/A7 in de richting van knooppunt Westerbroek is vanwege bergingswerkzaamheden volledig afgesloten.
Hoe het ongeval kon gebeuren wordt onderzocht.
Hulpdiensten bij de gekantelde bestelbus
Hulpdiensten bij de gekantelde bestelbus © 112 Groningen

8.45: Vrachtauto zorgt voor dieselspoor en file op de A7

Een tankende trucker heeft donderdag voor een dieselspoor én een file gezorgd op de A7. 'De chauffeur heeft waarschijnlijk in de buurt van Foxhol getankt en vervolgens wellicht de dop niet goed op de tank gedraaid', aldus woordvoerder Anne van der Meer van Rijkswaterstaat. 'Hij heeft vervolgens ook een paar rotondes meegepakt.'
Het gevolg was een dieselspoor tot aan knooppunt Westerbroek. RWS heeft de boel intussen schoongemaakt. Die werkzaamheden zorgden echter wel voor een file van op z'n langst 7 kilometer. Die file is intussen opgelost.
De file op de A7
De file op de A7 © Venema Media

6.45: Bestelbusje botst tegen boom langs de A7

Op de A7 tussen Zuidbroek en Sappemeer in de richting van Groningen is donderdagochtend een bestelbus tegen een boom gebotst. Het busje zelf lag flink in de kreukels. De bestuurder werd in de ambulance gecontroleerd op verwondingen.
Hoe de bestuurder van de weg is geraakt wordt onderzocht.
Het bestelbusje raakte van de weg
Het bestelbusje raakte van de weg © Venema Media

6.30: Matras vat dag na brand in Hoogezand opnieuw vlam

Een matras, die woensdag aan de Melkweg in Hoogezand bij een woningbrand ook al in brand had gestaan, vatte donderdag in de tuin van diezelfde woning opnieuw vlam. Hoe dat kon gebeuren is punt van onderzoek. De brandweer slaagde erin de brandende matras snel te blussen.
De brandweer maakte korte metten met de brandende matras
De brandweer maakte korte metten met de brandende matras © Noordernieuws