Haringboer zegt gedupeerd te zijn door gedwongen verhuizing

BELLINGWOLDE - Haringboer Jan Willem Brouwer, van Harmiens Haring, zegt zwaar gedupeerd te omdat hij zijn viskar in Bellingwolde noodgedwongen heeft moeten verhuizen.
Tot augustus stond Brouwer op woensdag altijd bij de plaatselijke supermarkt waar het gezellig druk is. Maar volgens de gemeente is de grond daar vervuild. Brouwer moest verkassen naar een plek 800 meter verderop. Volgens Brouwer is er op zijn nieuwe stek geen droog brood te verdienen, terwijl er bij de supermarkt juist veel aanloop was.
De gemeente heeft kort geleden wél een nieuw voetpad aangelegd over de vervuilde grond. Brouwer heeft dan ook zijn twijfels bij de argumenten van de gemeente. Hij denkt dat de supermarkten door zijn aanwezigheid zelf minder vis verkopen en daar misschien over geklaagd hebben bij de gemeente.
De gemeente blijft bij het besluit dat de visboer op zijn nieuwe plek moet blijven. Volgens de gemeente is het zelfs zo dat de vergunning die hij in het verleden heeft gekregen om bij de supermarkt te staan eigenlijk niet eens had mogen worden afgegeven.