Binnenstad Groningen wordt begin oktober één grote markt: 'Gezellig uitje voor onze oosterburen'

Markt tijdens een eerdere editie
Markt tijdens een eerdere editie © Stella Dekker
De binnenstad van Groningen staat op zondag 2 en maandag 3 oktober vol met marktkramen en standhouders tijdens de zogeheten Groninger Marktendagen. Vanwege een vrije dag in Duitsland op 3 oktober hoopt de organisatie op veel Duitse bezoekers.
In 2019 werd de Marktendag al een keer gehouden, maar dat was één dag. 'Na de coronapandemie zijn we terug en groter dan ooit! We hebben één doel en dat is bijdragen aan een levendige binnenstad', aldus de organisatie.
De Groninger Marktendagen is een initiatief van de gemeente, Groningen City Club en Marketing Groningen.

Feestdag in Duitsland

Volgens de organisatie is de markt een vervolg op de Bloemenjaarmarkt aan het begin van het jaar. De organisatie mikt tijdens de Groninger Marktendagen eveneens op Duitse toeristen.
'3 oktober is een nationale vrije dag in Duitsland, de Tag der Deutschen Einheit. Omdat dan ook de winkels in Duitsland gesloten zijn, is een dagje naar de Groninger Marktendagen een gezellig uitje voor onze oosterburen.'

Tweedaags evenement

De derde dag van oktober valt dit jaar op een maandag en daardoor ontstond er volgens de organisatie een kans om de zondag toe te voegen en er een tweedaags evenement van te maken.
De markt, van vintage- tot bloemenmarkt, opent beide dagen om 09.00 uur en sluit om 17.00 uur. Ook is er een muziek- en kinderprogramma en staan er foodtrucks.