Koninklijke onderscheiding voor kersverse wethouders in Pekela

Lex Kupers (Samen voor Pekela) en Reiny Kuiper (PvdA)
Lex Kupers (Samen voor Pekela) en Reiny Kuiper (PvdA) © Gemeente Pekela
Kersverse wethouders Lex Kupers (Samen voor Pekela) en Reiny Kuiper (PvdA) hebben donderdagavond een koninklijke onderscheiding gekregen. Zij mogen zich vanaf nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.
De mannen krijgen de onderscheiding, voor hun jarenlange inzet voor politiek Pekela.

Verrassing verpest

Normaal gesproken is het krijgen van een onderscheiding een enorme verrassing. Pers krijgt vooraf een mail met alle informatie, maar mag dat pas publiceren op het moment dat de onderscheiding is uitgereikt.
In Pekela ging dat fout. De mail met alle informatie werd niet alleen naar de pers, maar per abuis ook naar de raadsleden zelf gestuurd. Kupers en Kuiper konden dus op voorhand al lezen wat hen te wachten stond. Pekela probeerde nog het persbericht in te trekken, maar toen was het kwaad al geschied.

Dubbel feest

Dat mocht de pret niet drukken. Het was namelijk een feestje, bovenop een feestje. Kupers en Kuiper zijn namelijk beide door hun eigen partij naar voren geschoven als wethouderskandidaat. Donderdagavond hebben zij officieel die plek ingenomen.
Voor Reiny Kuiper kan het al helemaal niet op. Op 1 maart werd hij ook al door zijn collega-politici in Pekela verkozen tot beste raadslid.