Open dag FC Groningen op losse schroeven door miscommunicatie met vergunning

Voormalig FC Groningen-doelman Sergio Padt wordt tijdens de open dag in 2018 onthaald inde Euroborg
Voormalig FC Groningen-doelman Sergio Padt wordt tijdens de open dag in 2018 onthaald inde Euroborg © FC Groningen/Twitter
Het is nog onzeker of de jaarlijkse open dag van FC Groningen doorgaat. De bedoeling was om deze zondag 28 augustus eenmalig op de Grote Markt in de stad Groningen te houden, in combinatie met de festiviteiten van 350 jaar Groningens Ontzet.
Groningens Ontzet wordt vanwege het jubileum het hele jaar gevierd, met het weekend van 26 tot en met 28 als hoogtepunt van de festiviteiten. De Koninklijke Vereniging Voor Volksvermaken (KVvV), die de organisatie in handen heeft, benaderde FC Groningen eerder al met de vraag om ook invulling te geven aan het weekend. Gezamenlijk ontstond het plan voor een aangepaste open dag van de club op de Grote Markt.

Niet op tijd teruggekoppeld

Omdat de gemeente Groningen het plan van de open dag in het stadscentrum mede door de drukte geen haalbare kaart vond naast de festiviteiten die er al zouden plaatsvinden, werd er geen vergunning voor afgegeven. Omdat de KVvV de vergunning van de open dag had aangevraagd, liet de gemeente aan die partij weten dat een open dag van FC Groningen op de Grote Markt er niet in zou zitten. Volksvermaken koppelde dit volgens FC Groningen niet op tijd terug, waardoor het onzeker is of er dit jaar überhaupt nog een open dag kan plaatsvinden.
'We hebben begrip voor de uitdagingen rondom de organisatie van een groot evenement, maar zijn aan de andere kant teleurgesteld', zegt Edwin Froma, marketingmanager van FC Groningen. 'Doordat we niet voldoende zijn geïnformeerd, hebben we niet tijdig kunnen anticiperen. Daardoor missen we nu een belangrijk moment met onze supporters voorafgaand aan het seizoen', legt hij uit.

27 augustus ook geen optie

Nadat het de FC ter ore kwam dat een open dag op de Grote Markt op 28 augustus er niet in zit, stelde de club voor aan de gemeente om het evenement op 27 augustus in en rondom de Euroborg te houden. Maar dat zag de gemeente niet zitten vanwege de andere evenementen die er die dag in de stad gehouden worden.
FC Groningen kijkt maandag opnieuw naar de alternatieven om toch nog een open dag op poten te kunnen zetten.