112-nieuws vrijdag 8 juli: Auto in berm Eelde • 'Geweldsincident' in Noorderplantsoen • Boot zinkt in Scheemda

De auto kwam tot stilstand in de berm langs de A28
De auto kwam tot stilstand in de berm langs de A28 © Ruben Huisman/Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.30: Auto belandt in berm langs A28 bij Eelde

Op de A28 ter hoogte van Eelde is een auto van de weg geraakt en in de berm beland. Niemand raakte gewond. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.
Het ongeluk zorgde voor enige vertraging bij andere weggebruikers.

21.45: 'Geweldsincident' in Noorderplantsoen in Stad

In het Noorderplantsoen in de stad Groningen heeft vrijdagavond rond 21:45 uur een 'geweldsincident' plaatsgevonden. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. De melding kwam bij de politie binnen als een steekpartij, maar volgens een getuige ging het om een vechtpartij.
Politie en ambulance waren snel ter plaatse. Wat de aanleiding van de vermoedelijke vechtpartij was, is niet bekend. Bij het incident is één persoon lichtgewond geraakt. Over de precieze aard van de verwondingen is niets bekend.
De politie was snel ter plaatse in het Noorderplantsoen
De politie was snel ter plaatse in het Noorderplantsoen © 112Groningen

14.30: Fietser raakt gewond bij botsing met auto

Bij een rotonde op de Lindensteinlaan in Leek is een fietser gewond geraakt. De fietser kwam in botsing met een auto en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.
Een ambulance is ter plaatse
Een ambulance is ter plaatse © Noordernieuws

11.10: Auto en scooter botsen in Haren

Een auto en een scooter zijn tegen elkaar gebotst in Haren. De auto wilde vermoedelijk afslaan naar een parkeerplaats en zag daarbij de scooter over het hoofd. Zowel de auto als de scooter hebben schade, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
De auto en scooter hebben allebei schade
De auto en scooter hebben allebei schade © Persbureau Meter

11.00: Motorjacht vastgelopen in de Dollard

Een motorjacht is aan de grond gelopen in de Dollard, nabij Termunten. Het is niet bekend hoe het vaartuig zeker vijftig meter buiten de vaargeul belandde. De opvarenden, een echtpaar uit het Duitse Haren, maken het naar omstandigheden goed en zijn niet gewond geraakt. Ze moeten echter wel wachten tot het mogelijk is om het jacht weg te slepen, dit zal pas in de middag zijn.
Het gestrande jacht
Het gestrande jacht © KNRM Reddingstation Eemshaven

10.00: Boot gezonken in haven van Scheemda

In de haven van Scheemda is een boot gezonken. Het vaartuig lag vast aan een steiger. In het water rondom de boot drijft een onbekende hoeveelheid olie. De brandweer komt ter plaatse om olieschermen te plaatsen. Daarmee moet voorkomen worden dat het water verder vervuild raakt. Een bergingsbedrijf zal de boot uit het water halen.
De gezonken boot in de haven van Scheemda
De gezonken boot in de haven van Scheemda © Johan Wildeboer
De eigenaar van de boot werd tegen 7.45 uur gebeld door de havenmeester dat zijn boot gezonken was. Die mededeling kwam als 'een grote verrassing'. 'Ik had hem nog maar twee jaar in bezit en had hem helemaal opgeknapt. Nieuwe kussentjes, een verfje, et cetera.'
Bekijk hier beelden van de gezonken boot en het werk van de brandweer:
Boot zinkt in haven van Scheemda

8.25: Aanrijding tussen auto en busje in Nieuw Buinen

Op het Noorderdiep in Nieuw Buinen is een personenauto in botsing gekomen met een bestelbus. De bestuurder van de personenauto is na onderzoek in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.
Hulpdiensten bij het ongeluk in Nieuw Buinen
Hulpdiensten bij het ongeluk in Nieuw Buinen © Persbureau Groningen

7.20: Auto's botsen op Winschoterweg

Op de Winschoterweg zijn twee auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde ter hoogte van afvalverwerking Stainkoeln. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. Ook is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen. Vanwege het ongeval was de weg deels afgezet.
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk aan de Winschoterweg
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk aan de Winschoterweg © 112 Groningen