Droginet neemt failliete webshop over

De werkvloer van Droginet in het voormalige pand in Oude Pekela
De werkvloer van Droginet in het voormalige pand in Oude Pekela © Theo Sikkema/RTV Noord
Droginet in Winschoten, online verkoper van drogisterijartikelen, heeft websiteplatform drogisterij.net overgenomen. Het oudste online drogisterijlabel in Nederland zat al een tijdje in zwaar weer en ging eind mei failliet.
Droginet neemt de bestaande domeinnamen en het websiteplatform over, plus het klantenbestand en de hele voorraad. De voorraad verhuist de komende weken naar het pand van de onlinewinkel in Winschoten. CEO Mischa Strijder is content. ‘Het overgenomen merk is voor ons een mooie aanvulling op de labels die we al hebben.’
Het pand en inboedel vallen ook buiten de overname. Net als het personeel van het ruim twintig jaar actieve drogisterij.net. De meer dan driehonderd kilometer tussen Stellendam in Zuid-Holland en Winschoten maakte het voor de rond de tachtig medewerkers niet aantrekkelijk om mee te verhuizen.

Half juli operationeel

Droginet laat bovendien weten dat de huidige organisatie in staat is om een extra webshop erbij goed te exploiteren. In Winschoten werken zo’n tweehonderd mensen. De verwachting is dat de overname half juli afgerond is en het dan weer mogelijk is om via het overgenomen websiteplatform weer drogisterijartikelen online te kunnen bestellen.