Overvallers slaan toe in Delfzijl

DELFZIJL – Onbekenden hebben donderdag in Delfzijl drie mannen bedreigd en beroofd. De politie gaat er vanuit dat het alle gevallen om dezelfde drie daders gaat.
Rond acht uur 's avonds werd een 31-jarige man uit Gorinchem met geweld beroofd op de Oude Schans. Hij raakte licht gewond. Om kwart over elf werd in de Ede Staalstraat een 58-jarige geslagen. De drie mannen probeerden hem te beroven, maar namen niets mee. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn gezicht. Hij is door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. 's Nachts om half twee werd op de Wending opnieuw iemand beroofd. Het slachtoffer, een 37-jarige fietser werd met een mes bedreigd en tot stoppen gedwongen. Hij werd daarbij met de dood bedreigd. De Delfzijlster kon de daders ontvluchten door hard weg te fietsen.
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de drie overvallen. De politie heeft duidelijke signalementen van de daders, drie donker gekleurde mannen. De politie heeft een vermoeden wie het zijn.