En de nieuwe kinderburgemeester van Groningen is...Fatoumata!

Kinderburgemeester Fatoumata (rechts) samen met loco-kinderburgemeester Finn
Kinderburgemeester Fatoumata (rechts) samen met loco-kinderburgemeester Finn © Gemeente Groningen
Fatoumata is verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Grotemensenburgemeester Koen Schuiling maakte dit vrijdag in het Forum Groningen bekend. Fatoumata wordt tijdens haar ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Finn.
Met de slogan ‘Activiteiten? Wie vindt dat nou niet leuk?’ wist Fatoumata de meeste stemmen binnen te halen.

Taken

De kinderburgemeester treedt vanaf september in functie. Zij vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Zo ontvangt de kinderburgemeester Sinterklaas, zodra de goedheiligman weer voet zet op Groningse bodem. Ook krijgt Fatoumata de kans om zelf activiteiten te organiseren om haar verkiezingsbelofte waar te maken.
Vorig jaar werd Samuel gekozen tot kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester was Jaïro. Hun ambtstermijn zit er eind augustus op.

Kinderen een duidelijke stem geven

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente.