112-nieuws zaterdag 9 juli: Twee verdachten aangehouden bij drugsactie Hoogezand • Fietser gewond bij aanrijding Stad

Brandweermannen redden een persoon uit de brandende woning
Brandweermannen redden een persoon uit de brandende woning © Patrick Wind/112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.00: Schietpartij in stad Groningen, verdachte op de vlucht

Bij een schietpartij in de Haddingestraat in de stad Groningen zijn zaterdagavond drie gewonden gevallen. Volgens de politie is er meerdere keren geschoten. Eén persoon sloeg op de vlucht, maar werd even later aangehouden.

14.15: Brandweer haalt persoon uit brandend pand in Stad

Bij een brand in een woning aan de Davidstraat in de stad Groningen, heeft de brandweer zaterdagmiddag een persoon uit het pand gehaald.
'De buren werden gealarmeerd door een rookmelder', aldus brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper. 'De oorzaak van de brand was een pannetje op het vuur.'
De brandweer was ter plaatse met een tankautospuit en een hoogwerker. 'Over de toestand van de persoon die uit het pand is gehaald is niets bekend, maar de brand is intussen meester', aldus de woordvoerder.
De persoon is door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

14.00: Fietser gewond bij aanrijding in Stad

Bij een aanrijding met een automobilist op de kruising Lopende diep/Nieuwe Boteringestraat in de stad Groningen, is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Hulpverlening is ter plaatse, de weg is deels afgesloten.
De situatie op het Lopende Diep
De situatie op het Lopende Diep © Patrick Wind/112Groningen

12.00: Politie houdt twee verdachten aan bij drugsactie in Hoogezand

De Ondersteuningsgroep Noord heeft afgelopen donderdag in Hoogezand twee personen aangehouden bij een drugsactie. Eén van de arrestanten wordt verdacht van drugshandel. De andere verdachte had verdovende middelen in zijn bezit.
Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Groningen.
Het onderzoeksteam heeft bij de actie drie panden doorzocht. Hierbij zijn vermoedelijk harddrugs, contant geld en wapens aangetroffen.

2.00: Politie met kogelwerende vesten op zoek naar 'persoon met vuurwapen'

De politie is afgelopen nacht getooid met kogelwerende vesten naar de Lauwersstraat in Stad getogen na een melding van 'een persoon met een vuurwapen' die in de wijk zou rondlopen.
De politie trof de gezochte persoon aan, maar geen vuurwapen. 'Er is dan ook geen aanhouding verricht', aldus een woordvoerder.