Drie gewonden bij schietpartij in Groningse binnenstad, verdachte aangehouden (update)

De Haddingestraat was zaterdagavond afgesloten vanwege politieonderzoek
De Haddingestraat was zaterdagavond afgesloten vanwege politieonderzoek © Ruben Huisman/Persbureau Meter
Bij een schietpartij in de Haddingestraat in de stad Groningen zijn zaterdagavond drie gewonden gevallen.
Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is er meerdere keren geschoten.
Eén persoon sloeg op de vlucht, maar kon later door de politie worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek en verhoor.
De straat is afgesloten. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Ook over de aard van de verwondingen is nog niets bekend.

Traumahelikopter op Grote Markt

De politie kreeg even voor 20.00 uur een melding van een schietincident in de Groningse binnenstad. Naast de politie was ook de ambulancedienst ter plaatse en landde er een traumahelikopter op de Grote Markt.
Rond 20:45 verliet de traumahelikopter de Grote Markt. Het is niet duidelijk of de helikopter ook een van de slachtoffers aan boord had.

'Ik zei tegen m’n vrouw: er wordt geschoten'

Een buurtbewoner had direct door dat het foute boel was, vertelt hij. ‘Ik hoorde ineens vier knallen. Ik zei tegen m’n vrouw: er wordt geschoten.’
‘Ik hoorde geruzie op straat. Wat ik heb gehoord, is dat tien mannen achter één man aan gingen. Die voelde zich bedreigd, in het nauw gedreven. Toen pakte hij een pistool uit zijn auto en schoot hij op de groep’, aldus de buurtbewoner.

Drugdealers in de straat

Het incident staat niet op zichzelf. Zo werden er donderdagmiddag nog twee vermoedelijke drugsdealers aangehouden bij café d'Olle Grieze, ook in de Haddingestraat. Agenten zagen hoe twee verdachten zo'n tien á vijftien drugsdeals maakten op straat.
De buurtbewoner herkent dit beeld. ‘We hebben al jaren last van dealertjes hier. Het wordt tijd dat de buurt wordt opgeschoond, dat alle rommel wordt opgeruimd.'
De traumahelikopter stijgt op vanaf de Grote Markt
De traumahelikopter stijgt op vanaf de Grote Markt © Mario Miskovic/RTV Noord
De politie zegt met een aantal betrokkenen en getuigen in gesprek te zijn om een goed beeld te krijgen van de aanleiding van de schietpartij. De politie vraagt andere getuigen zich te melden.
De politie sprak aanvankelijk van twee gewonden, dit bleken er later drie te zijn. Dit bericht is verder geüpdatet met het nieuws dat de verdachte van de schietpartij is aangehouden en met de reactie van de buurtbewoner