Man uit Leeuwarden (50) overleden na schietpartij Stad

Hulpdiensten in de Haddingestraat, na de schietpartij
Hulpdiensten in de Haddingestraat, na de schietpartij © RTV Noord
Bij de schietpartij zaterdagavond in de Haddingestraat in de stad Groningen, is een vijftigjarige man uit Leeuwarden om het leven gekomen. De man werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij afgelopen nacht overleed.
Twee andere mannen van 47 en 58 jaar, ook uit Leeuwarden, raakten bij het incident gewond.
De schutter is een 24-jarige man uit de stad Groningen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Hij werd ongeveer een kwartier na het incident in de Boteringestraat aangehouden.

In beperkingen

De verdachte zit vast en wordt verhoord. Hij zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen maar contact mag hebben met zijn advocaat.
De mannen kwamen uit Leeuwarden en waren voor een vrijgezellenfeest in Groningen. De politie gaat uit van een conflict dat aan de schietpartij is voorafgegaan. Daarbij waren zowel de slachtoffers als de verdachte van de schietpartij betrokken. Wat de reden was van het conflict is nog niet duidelijk.

Beelden gaan rond op social media

Van de schietpartij gaan beelden rond op social media. De politie is bekend met die beelden en laat weten dat ze onderdeel zijn van het onderzoek. Wel roept de politie een ieder op die beelden te verwijderen en niet verder te delen.
'Er is sprake van een incident met een zeer ernstige afloop en het delen van deze beelden is confronterend en kwetsend voor de betrokkenen en familie en bekenden van de slachtoffers', aldus de politie.
De politie is nog wel op zoek naar getuigen die andere beelden hebben van het incident of weten wat er aan de schietpartij vooraf is gegaan.

Schuiling: 'Zeer ernstig en heftig'

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen spreekt van 'een zeer ernstig en heftig incident, waarbij helaas een dodelijk slachtoffer is gevallen'.
We bespreken wat we kunnen doen om de buurt veiliger te maken
Burgemeester Koen Schuiling
‘Er is nog maar weinig bekend over de toedracht van het schietincident, maar het gebied in de binnenstad heeft al langer onze aandacht vanwege de problematiek die daar wordt waargenomen en waar ook al diverse interventies op gedaan zijn', zegt Schuiling.
'Desondanks kan ik me de onveiligheidsgevoelens in de buurt goed voorstellen. Betrokken instanties bespreken op korte termijn welke inspanningen we verder nog kunnen doen om de buurt veiliger te maken.'