Donar versterkt zich met international Olaf Schaftenaar

Schaftenaar in actie voor de Orange Lions (archief)
Schaftenaar in actie voor de Orange Lions (archief) © Orange Pictures
Donar heeft zich versterkt met international Olaf Schaftenaar (29). De 2 meter 8 lange forward tekende een eenjarig contract bij de Groningers.
Schaftenaar, geboren in Utrecht, speelde tijdens zijn carrière zowel in Nederland als in het buitenland. Zo begon hij als achttienjarige bij het Spaanse Tenerife en kwam hij vervolgens uit voor Oregon State in de VS.

Kampioen ten koste van Donar

In Nederland speelde hij drie jaar bij Landstede uit Zwolle, waarmee hij in 2019 kampioen werd ten koste van Donar. Bij de Blauwvingers werd hij in zijn eerste seizoen trouwens uitgeroepen tot Rookie of the Year.
Na zijn Zwolse periode speelde hij in Spanje voor Real Canoe Madrid en Basket Girona, en voor het Roemeense CSU Sibiu. Deze zomer speelt hij met de Orange Lions om WK-kwalificatie en in september op het EK in Praag.
Zes spelers binnen
De selectie van Donar bestaat nu uit zes spelers: Leon Williams, Willem Brandwijk, Mark Roorda, Kjeld Zuidema, Sander Hollanders en Olaf Schaftenaar.

Kans niet laten schieten

'De kans om bij Donar in de BNXT League en Europees te spelen wilde ik niet laten schieten', aldus Schaftenaar. 'Ik verwacht dat het een mooi seizoen wordt met volop kans op prijzen.'
Donars technisch directeur Drago Pasalic: 'Het is mooi om Olaf aan boord te hebben. Hij is een geweldige schutter die ruimte op het veld kan creëren en die ervaring heeft met spelen in winnende teams.'