112-nieuws maandag 11 juli: Veel rookschade bij woningbrand na kortsluiting in wasdroger • meerdere scooterongelukken

De wasdroger vatte vlam en zorgde voor brand in een woning aan de R. Schumanstraat in Stad
De wasdroger vatte vlam en zorgde voor brand in een woning aan de R. Schumanstraat in Stad © Patrick Wind
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.30: Wasdroger vat vlam: brand in woning

Aan de R. Schumanstraat in de stad Groningen woedde brand in een woning. De brandweer was met groot materieel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Wel is er volgens de brandweer veel rookschade. De brand ontstond door kortsluiting in een wasdroger. De bewoner werd gewekt door rookmelders en kon zichzelf in veiligheid brengen. Voor de bewoner wordt vervangende woonruimte gezocht, want de woning moet geventileerd worden. Ook worden aangrenzende woningen gecontroleerd op koolmonoxide. De straat was enige tijd afgesloten door de politie.
19.25: Brandweer redt in draad verstrikte zwaluw
De brandweer van Veendam heeft een zwaluw gered. De vogel zat aan de Straat Malakka verstrikt in een aantal draden en hing vast aan de gevel. Met behulp van een hoogwerker kon de brandweer bij het vogeltje komen. Met een schaar werd het draad doorgeknipt. Eenmaal beneden werd het beestje bevrijd van alle draden waarna het weer de wijde wereld invloog.
De zwaluw werd door een brandweerman op een hoogwerker gered
De zwaluw werd door een brandweerman op een hoogwerker gered © Dennie Gaasendam

18.00: Drie auto's betrokken bij kop-staartbotsing in Leek

Op de Midwolderweg in Leek waren rond 16.30 uur drie auto's betrokken bij een kop-staartbotsing. Hulpdiensten waren aanwezig om betrokkenen te controleren op letsel en het verkeer te begeleiden. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. Volgens een correspondent van 112Groningen had een automobilist vermoedelijk te laat door dat de voertuigen voor hem moesten remmen voor een rotonde. Hierop is de automobilist bovenop zijn voorganger gebotst. Het middelste voertuig klapte hierdoor tegen zijn voorganger aan.
Drie auto's waren betrokken bij de kop-staartbotsing
Drie auto's waren betrokken bij de kop-staartbotsing © 112Groningen

16.50: Auto te water in Oude Pekela

Op de Apollolaan in Oude Pekela is een auto in het water terechtgekomen. Dat gebeurde even na vier uur maandagmiddag. Er zijn geen personen gewond geraakt. Wel is naast de auto ook een boom beschadigd.
De oorzaak van het eenzijdige ongeluk is onbekend. De te water geraakte auto trekt veel bekijks van omstanders.
De te water geraakte auto in Oude Pekela
De te water geraakte auto in Oude Pekela © 112Groningen.nl

16.15: Aanrijding tussen scooter en auto bij Overwinningsplein

Bij een ongeluk tussen een auto en scooter op de kruising tussen het Overwinningsplein en de Paterswoldseweg in de stad Groningen, is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt.
Toevallig passerende medewerkers van een zorgambulance verleenden eerste hulp, zegt een 112-fotograaf in de buurt. De vrouw werd door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en gecontroleerd op haar verwondingen.
Hulpdiensten bij de aanrijding op het Overwinningsplein in Stad
Hulpdiensten bij de aanrijding op het Overwinningsplein in Stad © 112Groningen.nl

15.15: Auto botst op scooter in Westerbroek

Bij de Westerbroeksterbrug zijn een auto en scooter op elkaar gebotst. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse zijn er twee personen gewond geraakt. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten door het ongeluk beschadigd. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend.
Hulpdiensten bij het ongeluk in Westerbroek
Hulpdiensten bij het ongeluk in Westerbroek © Venema Media

14.40: Vrachtwagen vat vlam in Marum

Op de Grote Hoorn in Marum heeft een kleine vrachtwagen van een hoveniersbedrijf vlam gevat. De brandbare vloeistoffen aan boord werden uit voorzorg uit het voertuig gehaald. Vanwege de brand werd de weg tijdelijk afgesloten. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk.
Brandbare stoffen werden in veiligheid gebracht
Brandbare stoffen werden in veiligheid gebracht © Noordernieuws