Rechter wil verdachte van moord op kapster Nathalie in de rechtszaal

De politie deed onderzoek in en bij de woning in Muntendam
De politie deed onderzoek in en bij de woning in Muntendam © Noordernieuws
De 56-jarige Sander P. uit Muntendam, die heeft bekend dat hij zijn vrouw Nathalie (50) in november om het leven bracht, moet op de eerstvolgende zitting aanwezig zijn. Dat heeft de rechter maandag tijdens een inleidende zitting beslist. P. is tot nu toe op geen enkele openbare zitting verschenen.
Begin oktober is de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. De rechter wil zich een goed beeld van de man vormen en hem daarbij zien en horen.

Moord

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat vooralsnog uit van moord. P. zou zijn vrouw doelbewust en zonder zich te bedenken om het leven hebben gebracht. Hij kneep haar keel dicht, wikkelde tape om haar neus en mond, waardoor ze geen adem meer kreeg. Ook gebruikte hij veel geweld door tegen haar hoofd te stompen.

Laatste minuten van haar leven

De laatste minuten van Nathalies leven zijn opgenomen door de telefoon van de vrouw. De advocaat van P. vroeg dat geluidsfragment op, om te horen wat er die laatste minuten precies is gebeurd. De rechter keurde dat goed.
P. is inmiddels door een psycholoog en een psychiater onderzocht. Alle rapporten zijn gereed en is het politieonderzoek verder afgerond. P. blijft in voorarrest tot de volgende zitting in oktober.