112-nieuws dinsdag 12 juli: Arrestatieteam houdt man aan in Oosterparkwijk • Autobotsingen in Stad en Farmsum

Een arrestatieteam houdt een verdachte aan aan de Oliemuldersweg in de stad Groningen
Een arrestatieteam houdt een verdachte aan aan de Oliemuldersweg in de stad Groningen © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

16.40: Verkeerslichten kruispunt Helpman blijven op rood staan

Niet werkende verkeerslichten op het kruispunt van de Verlengde Hereweg en de Van Iddekingeweg en Helper Brink in stadswijk Helpman hebben dinsdag aan het einde van de middag voor het nodige oponthoud gezorgd. De verkeerslichten sprongen op rood en gingen vervolgens niet meer op groen, waardoor het aantal wachtende weggebruikers in een rap tempo opliep. Na ongeveer een half uur wisten monteurs ervoor te zorgen dat de verkeerslichten weer als vanouds werkten en konden weggebruikers hun weg vervolgen.
Het aantal wachtenden voor de verkeerslichten aan de Van Iddekingeweg in Stad liep snel op
Het aantal wachtenden voor de verkeerslichten aan de Van Iddekingeweg in Stad liep snel op © William Zijlstra/RTV Noord

16.10: Bestuurder botst op geparkeerde auto's in Lewenborg

Aan de Kluiverboom in de stadswijk Lewenborg is een automobilist dinsdagmiddag op twee geparkeerde auto's gebotst. Dat gebeurde op de parkeerplekken voor de ingang van kinderopvang Sintmaheerdt. Door een nog onbekende oorzaak verloor een automobilist de macht over het stuur, reed enkele tientallen meters door de berm en ramde uiteindelijk de geparkeerde auto's. De bestuurder is door ambulancepersoneel gecontroleerd en uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt nog uit wat de oorzaak van het incident is.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval in stadswijk Lewenborg
Hulpdiensten op de plek van het ongeval in stadswijk Lewenborg © 112 Groningen

13.55: Arrestatieteam houdt man aan in Oosterparkwijk

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden aan de Oliemuldersweg in de stad Groningen. Even voor 14.00 uur werd de verdachte klemgereden en vervolgens uit zijn auto gehaald. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het hierbij om een aanhouding vanwege een incident in de huiselijke sfeer.
De aanhouding werd verricht door de Dienst Speciale Interventies (DSI) omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel zou zijn. Na de aanhouding hebben agenten in de woning een doorzoeking gedaan, maar werd er volgens de politie geen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is uiteindelijk naar het politiebureau gebracht, waar hij zal worden gehoord.
Een deel van het arrestatieteam aan de Oliemuldersweg
Een deel van het arrestatieteam aan de Oliemuldersweg © Venema Media

10.10 Gewonde bij aanrijding tussen bus en bestelbus

Op de Peizerweg zijn een bus van Qbuzz en een bestelbus op elkaar gebotst. Volgens een 112-fotograaf is er een gewonde overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op en worden weggesleept door een bergingsbedrijf.
De bus raakte beschadigd door het ongeluk
De bus raakte beschadigd door het ongeluk © 112 Groningen

08.30: Auto botst tegen boom

Een automobilist is dinsdagochtend aan de Valgenweg in Farmsum tegen een boom gereden. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.
De bestuurder van de auto raakte gewond. De man is volgens een woordvoerder van de politie naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten bij het ongeval op de Valgenweg in Farmsum
Hulpdiensten bij het ongeval op de Valgenweg in Farmsum © Richard Degenhart / ProNews